van der Horst

Acropolis: Neuville pakt de leiding

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville leidt vrijdagmiddag na drie van de vijftien proeven in de Rally van Griekenland, de tiende manche van het WRC. Hij gaat twee Toyota's vooraf.
Kalle Rovanperä (Toyota) pakte donderdagavond de leiding, maar moest die op vrijdag meteen weer afstaan. Thierry Neuville (Hyundai) haalde meteen fors uit op de openingsproef en pakte de kop van de koers. De Fin sloeg wel nog terug op de tweede proef van de dag, maar het was de Belg die als eerste naar de lunchbreak mocht.

De Belg heeft amper twee seconden voorsprong op Rovanperä. Sébastien Ogier (Toyota) staat op 4.6 seconden van de kop. Ott Tänak (Ford) staat nog binnen de tien seconden op 8.3 tellen. Elfyn Evans (Toyota) rondt de top vijf, vóór Esapekka Lappi (Hyundai), Dani Sordo (Hyundai) en Takamoto Katsuta (Toyota).

Adrien Fourmaux leidt in WRC2, maar Nikolay Gryazin en leider in WRC Yohan Rossel volgen voorlopig gezwind. Grégoire Munster vecht voor een stek in de top twintig algemeen. Tom Rensonnet zet zich in de top vijf in WRC3.

Straks volgen nog drie proeven. De rally eindigt zondag.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons