van der Horst

Acropolis Rally: Latvala op weg naar eerste zege van het seizoen?

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Nadat de Russische Fordrijder Novikov deze morgen de leiding uit handen moest geven nadat hij een steen raakte, is het Latvala in zijn VW Polo R WRC die de wet dicteert. Hij kon vandaag zijn voorsprong tegenover de Citroën van de Spanjaard Dani Sordi en de Ford van onze landgenoot Thierry Neuville verder uitdiepen tot respectievelijk 1min04sec. en 1min43sec. Al-Attiyah en Mikkelsen staan op ruime afstand op de vierde en vijfde plaats.
Veel spanning is er dus niet in de vrij korte Acroplois Rally die met nog vier KP’s te gaan morgen zijn slotdag kent. Neuville heeft een voorsprong van meer dan twee minuten op de vierde en dus is een tweede podium in de maak.

Ondertussen geven Ostberg, Hirvonen, Novikov en Ogier het beste van zichzelf om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Opmerkelijk is de prestatie van Ogier die vandaag van de 20ste naar de 10 positie reed en zodoende nu reeds opnieuw binnen de punten rijdt.

Met nog vier KP’s of 85 km voor de boeg tijdens de slotdag op zondag moeten we ons niet verwachten aan nog veel verschuivingen. Tenzij het zware parcours er anders over beslist.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 1 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons