van der Horst

Acropolis Rally: Novikov verrassend eerste leider / Ogier out

Sébastiën Ogier - VW Polo R WRC
Sébastiën Ogier - VW Polo R WRC
Het is reeds een hele tijd geleden dat we nog eens een Ford Fiësta RS WRC vooraan zagen postvatten in een WK Rally. Tijdens de openingsproef over 47,7 km, meteen de langste proef van de Acropolis Rally, pakte de Rus Novikov de leiding terwijl verschillende andere tenoren reeds vroeg in de wedstrijd in de problemen kwamen.
De Ford-rijder won de eerste KP met een voorsprong van 20 seconden op de Citroën van de Spanjaard Dani Sordo en 36 tellen op de VW Polo van de Fin Latvala. Neuville staat voorlopig vierde op 2 seconden van Latvala terwijl Mikkelsen (54 seconden) en All Attiyah (57 seconden) nog net binnen de minuut blijven van Novikov.

En de rest?
Sébastien Ogier werd voor de eerste maal dit seizoen in de steek gelaten door de mechaniek van de VW Polo. Hirvonen verloor bijna zes minuten met een defecte stuurbekrachtiging en Ostberg verloor meer dan drie minuten met een kapot wiel. Latvala verspeelde tijd na een rechtdoor en werd nadien geconfronteerd met een haperende hydraulische handrem. Ook Neuville was niet te spreken over de set up van zijn Ford en had vooral problemen in de haarspeldbochten. 

De Pool Kubica was de snelste in WRC2 voor S2000-wagens en stuurde zijn Citroën naar een voorlopige 9de plaats algemeen.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons