van der Horst

Acropolis Rally: Ogier en Volkswagen snelst in kwalificatie

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
De Fransman Sébastien Ogier was vandaag in zijn VW Polo R WRC de snelste tijdens de kwalificatie en koos om zo ver mogelijk achteraan te starten. De leider in het WRC was een volle seconde sneller dat de Spanjaard Dani Sordo in de Citroën DS3. Fordrijders Novikov, Neuville en Ostberg rondden de chrono’s binnen de top 5 af. Mikkelsen was in zijn VW Polo zesde en was sneller dan ploegmaat Latvala die pas de negende chrono neerzette en niet tevreden was over de set up van de Polo. Ook Hirvonen raakte niet verder dan de achtste tijd.
Ogier mocht dus als eerste kiezen en opteerde voor de 11de startpositie. Iedereen volgde zijn voorbeeld op uitzondering van Mikkelsen die opteerde om als derde van start te gaan na Al-Quassimi en Prokop die het minst goed presteerden tijdens de kwalificatie.

Volgens Ogier is dit de beste keuze omdat de KP’s bezaaid liggen met stenen die door de voorgangers worden weggeveegd. Enig nadeel is dat vooral tijdens de avondproef vandaag er mogelijk stof blijft hangen en hierdoor de zichtbaarheid slecht wordt. De enige die vrij van stof van start zal gaan is de Citroën van Al-Qassimi. Maar bij Volkswagen zijn ze er gerust in, want er zit een fikse wind, waardoor het stof quasi onmiddellijk wordt weggeblazen.

Vanavond weten we wie de beste keuze maakte.

Kwalificatie:
Sebastien Ogier: 2m14.563s, Dani Sordo: +1.104, Evgeny Novikov: +1.263, Thierry Neuville: +1.688, Mads Ostberg: +2.030, Andreas Mikkelsen: +2.415, Nasser Al-Attiyah: +2.742, Mikko Hirvonen: +2.770, Jari-Matti Latvala: +3.414, Martin Prokop: +4.829, Khalid Al-Qassimi: +5.749


De startorde:
1. Khalid Al Qassimi / Citroën
2. Martin Prokop / Ford
3. Andreas Mikkelsen / VW Polo
4. Jari-Matti Latvala / VW Polo
5. Mikko Hirvonen / Citroën
6. Nasser Al-Attiyah / Ford
7. Mads Ostberg / Ford
8. Thierry Neuville / Ford
9. Evgeny Novikov / Ford
10. Dani Sordo / Citroën
11 Sebastien Ogier / VW Polo



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons