van der Horst

Acropolis Rally: Op eieren richting finish?

Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Na een opmerkelijke en vrij dramatische start is de Acropolis Rally gisteren in zijn (waarschijnlijk) definitieve plooi gevallen. Vandaag was dit te merken aan het feit dat er amper nog positiewissels te noteren vallen. De slotdag gaat over twee lussen van telkens 41,5 km en dus restte het peloton nog 83 km stof vreten.
Gisteren zaterdag sloot Jari-Matti Latvala in zijn VW Polo R WRC dag 2 af met een voorsprong van 1min04sec. op de Citroën DS3 van Dani Sordo en 1min43sec. op de Ford Fiësta van Thierry Neuville. Al-Attiyah volgde in vierde stelling op 2 minuten van onze landgenoot, terwijl Mikkelsen alles uit zijn VW Polo perste om aansluiting te vinden met de Qatari.

En dit was te merken aan de eerste KP van de slotdag. Mikkelsen klokte de snelste chrono voor Novikov, Ogier en Hirvonen. Toevallig vier piloten die nog iets goed kunnen maken en zoveel mogelijk punten willen pakken. Mikkelsen kwam zodoende terug tot op 15 sec. van Al-Attiyah. De Noor deed het nog eens over in de tweede proef en pakte zodoende de vierde plaats van de Qatari.

De piloten moeten deze twee KP’s nog eens overdoen deze namiddag en we verwachten niet veel verschuivingen meer. Latvala heeft zijn voorsprong tegeover Sordo zelfs nog iets kunnen uitbouwen en Neuville blijft hangen op een knappe derde plaats op 37 seconden van de Spanjaard. Mikkelsen vormt geen bedreiging voor onze landgenoot indien hij geen onverwachte obstakels opduiken zoals een lekke band of een technische panne. Het enige spannende feit dat zich vandaag nog zal voordoen in de puntendeling tijdens de Power Stage.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 2 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons