van der Horst

Acropolis Rally: Breen leider na pech Abbring

Craig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Craig Breen - Peugeot 208 T16 R5
Met de 60ste editie van de Acropolis Rally zijn we aanbeland bij de derde wedstrijd van het European Rally Championship (ERC). Nadat de Pool Kubica won in Oostenrijk en de Fin Lappi de snelste was in Letland, staan beiden ex aequo aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Het Europees kampioenschap gaat over 12 wedstrijden, waarvan de acht beste resultaten in rekening worden gebracht. Het kampioenschap is opgesplitst in tweemaal zes wedstrijden waarbij telkens de vier beste resultaten tellen. De rally van Ieper is de laatste wedstrijd van de eerste ronde.
Geen Kubica aan de start, maar wel ex aequo leider Lappi met zijn Skoda Fabia S2000. Ook de derde in de tussenstand, de Letse Ford S2000-rijder Gryazin, alsook de Ier Craig Breen, vijfde in de tussenstand tekenden paraat in Griekenland. 29 wagens sierden de inschrijvingslijst wat uitermate weinig is voor een wedstrijd van het Europees kampioenschap.

De Acropolis rally is een wedstrijd die op zaterdag voornamelijk wordt verreden op asfalt dat op zondag wordt geruild voor onverhard. Op dag één stonden twee lussen van telkens drie KP’s op het menu of goed voor een totaal van 124,6 km tegen de chrono.

Kevin Abbring
Kevin Abbring
Nadat Kevin Abbring de snelste kwalificatietijd op de tabellen zette met de Peugeot 208 T16 R5, was het de Fransman Bouffier die met zijn Citroën DS3 RRC de eerste leider was voor Abbring en de Pool Kajetanowicz in diens Ford Fiësta R5. Bouffier verloor kostbare tijd in de tweede KP en via winst kon Abbring zijn Peugeot R5 op de eerste plaats parkeren voor teamgenoot Breen. Deze won de laatste KP van de eerste lus waardoor Peugeot op de plaatsen een en twee voor de eerste maal richting service konden met Abbring in winnende positie.

Bryan Bouffier - Citroën DS3 RRC
Bryan Bouffier - Citroën DS3 RRC
Abbring verraste en ging tijdens de eerste proef van de tweede lus opnieuw met de snelste chrono lopen. En dat was meteen het laatste wapenfeit van de onfortuinlijke Nederlander die kreeg af te rekenen met oververhitte krachtbron. Ook de Duitser Wiegand verdween uit de wedstrijd met een beschadigd achterwiel. Breen was de snelste in de afsluitende KP en sluit de eerste dag af met een voorsprong van 15 tellen op de Fransman Bouffier die op zijn beurt amper 3/10 sec. voorsprong heeft op de Pool Kajetanowicz.

Foto's: FIA ERCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 29 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Acropolis Rally.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons