van der Horst

Acropolis Rally van Griekenland opnieuw op de WRC-kalender

Sebastien Ogier - FIA World Rally Championship 2011 in Loutraki, Griekenland
Sebastien Ogier - FIA World Rally Championship 2011 in Loutraki, Griekenland
De bij rijders en publiek geliefde Acropolis Rally van Griekenland is aan de kalender van het 2021-seizoen van het WRC toegevoegd. De Rally zal plaatsvinden van negen tot en met twaalf september. De wedstrijd vervangt de Copec Rally Chile, die geannuleerd werd door de huidige coronamaatregelen in het land.
De WRC-organisatoren hebben een meerjarige overeenkomst gesloten met de Griekse regering om de Acropolis Rally toe te voegen aan de kalender. De Rally van Griekenland werd voor het eerst gehouden in 1951. De rally wordt beschouwd als een van de zwaarste rondes van het WRC, door de bochtige en rotsachtige bergwegen die gecombineerd met intense hitte en verstikkend stof een ​​felle uitdaging voor mens en machine vormen. De rally is 38 keer in het WRC opgenomen en zorgde voor een cultstatus onder de fans voordat de wedstrijd het kampioenschap in 2013 verliet.

Colin McRae voert de erelijst van het evenement aan met vijf overwinningen en andere winnaars zijn onder meer mede-wereldkampioenen Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl en Carlos Sainz.

Acropolis Rally van Griekenland, bekend als de 'Rally of Gods', begint vanaf de traditionele locatie onder de beroemde Parthenon-tempel in Athene. 

Foto: GEPA Pictures / Red Bull Content Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons