van der Horst

Acropolis: Rovanperä op zucht van winst, en titel

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä staat op luttele kilometers van zijn derde zege van het seizoen. Met enkel nog de Power Stage te gaan, heeft hij een ruime voorsprong op de concurrentie. In de strijd om de titel doet de Fin een enorme zaak.
Zoals vaker is de zondagetappe één lange geeuw en is het wachten op de Power Stage voor een beetje spanning. Na de opgaves van Thierry Neuville (Hyundai) en Sébastien Ogier (Toyota) kreeg Kalle Rovanperä (Toyota) een vrijgeleide.

De Fin heeft anderhalve minuut voorsprong op Elfyn Evans (Toyota) en lijkt zo zegezeker met enkel nog de showproef te gaan. Rovanperä neemt op die manier ook een enorme optie op de titel, met amper nog drie rally's te gaan in 2023, en enkel Evans nog als enige uitdager.

Dani Sordo (Hyundai) is derde en kan Evans nog bedreigen om de tweede plaats. De Spanjaard staat amper 2 seconden in de min op de Welshman. Ott Tänak (Ford), dé pechvogel op dag 1 met een verlies van bijna vier minuten na mechanishce problemen, is inmiddels vierde. Esapekka Lappi (Hyundai) is vijfde op ruim zes minuten, Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op zeven minuten.

Andreas Mikkelsen (Skoda) is op weg naar winst in WRC, na een stevige remonte. Hij moet wel nog Gus Greensmith (Skoda) zien af te houden. Grégoire Munster is op weg naar een schitterende vijfde plaats in die categorie.

De Power Stage start om 12 uur.

Foto: Toyota Gazoo Racing

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 10 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Griekenland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons