van der Horst

ADAC Eifel Rallye Festival 2024 – De rush voor een startplaats

Toyota Celica ST185
Toyota Celica ST185
De 12 editie van het ADAC Eifel Rallye Festival belooft andermaal een voltreffer van formaat te worden. Getuige hiervan de rush voor een plaatsje op de deelnemerslijst. Amper 24u na het openen van de inschrijvingen op 1 februari hadden zich al 89 kandidaten gemeld. Na 100 uur stond de teller zelfs op 127 stuks. De Eifel organisatoren maakten ook een eerste naam van de VIP-rijders bekend: tweevoudig wereldkampioen Marcus Gronhölm zal zijn opwachting maken in Daun en omstreken.
Peugeot 205 T16
Peugeot 205 T16
Het thema "Rally Cars from A to Z" lijkt de kandidaat deelnemers voor de 12de editie van het ADAC Eifel Rallye Festival, die van 15 tot 17 augustus in en rond Daun gereden zal worden, te inspireren. De eerste 24u kregen de organisatoren maar liefst 89 aanvragen toegestuurd. Na 100u waren er zelfs al 127 kandidaten om deel te mogen uitmaken van het grootste rallymuseum op wielen. "Het was snel duidelijk dat we ons aan een zeer divers deelnemersveld mogen verwachten “, aldus Slowly Sideways-big boss Reinhard Klein, “We hebben nu al enkele exotische auto's op de lijst, maar we kijken natuurlijk uit naar nog meer inschrijvingen uit de kleurrijke wereld van de rallysport. Zoals eerder gemeld hebben we ons dit jaar tot doel gesteld  om de fans een ongekende variëteit aan verschillende auto’s uit de geschiedenis van de rallysport te kunnen presenteren."

Marcus Grönholm onthuld als eerste VIP-rijder

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Traditioneel proberen de Eifel-organisatoren een grote naam van weleer te koppelen aan een topwagen uit diezelfde periode. Otmar Anschütz was niet weinig fier om namens het organiserende MSC Daun Marcus Grönholm te mogen aankondigen als eerste VIP-rijder. Deze tweevoudig Finse wereldkampioen wordt in Scandinavië ook wel “Bosse” genoemd. Deze Flying Finn begon z’n WRC carrière in de 1000 Meren in 1989 en reed zijn laatste WRC Rally in Zweden 2010. Tussendoor werd hij 2x Wereldkampioen in een Peugeot 206 WRC in 2000 en 2002 en ging hij van start in zo’n 152 WK Rally waarbij hij voor vrijwel alle topmerken heeft gereden. In totaal won Gronhölm maar liefst 30 WRC-wedstrijden veelal met z’n schoonbroer Timo Rautiainen als bijrijder. Hiermee is Grönholm de beste 'niet-Fransman' achter de twee Seb’s (Loeb en Ogier) in het klassement aller tijden.

 "Ik had al veel over dit festival gehoord. Ik ben blij dat ik er deze keer bij kan zijn," meldt  Grönholm via de organisatie. Met welke wagen of wagens de Fin aan de start zal verschijnen werd nog niet bekend gemaakt. "We kijken erg uit naar de deelname van 'Magic Marcus'," aldus Otmar Anschütz van het organiserende MSC Daun. "We voeren momenteel veelbelovende gesprekken. De fans kunnen zich niet alleen mogen verheugen op een zeer divers startveld, maar ook op één of twee extra verrassingen."

Slowly Sideways in Bremen

Opel Ascona 400
Opel Ascona 400
Wat doen de eigenaren van historische rallyauto's tijdens de lange winterweekends?  Het Slowly Sideways team organiseert jaarlijkse een soort wintermeeting. Deze keer vond het plaats als onderdeel van de Classic Motorshow in Bremen. Sommige deelnemers brachten hun voertuigen mee, die niet alleen de stand van Slowly Sideways sierden, maar ook als blikvanger fungeerden andere standhouders. Weg van de dagelijkse drukte van de beurs kwamen de bijna 50 'Slowlys' bij elkaar voor een gezellig samenzijn. De Opel Ascona 400 van Thomas en Manuela Griesche was ook te bezichtigen. Zij vatten het weekend als volgt samen: "De Slowly Sideways wintermeeting is een geweldige gelegenheid om andere leden van onze groep te ontmoeten buiten de rallydemo’s om. Er zijn veel 'petrolhead-gesprekken' gevoerd en constructieve uitwisselingen gemaakt. Gewoon een leuke onderbreking van de rallyvrije tijd."

Eifel Rallye Festival 2011-2022 - Het officiële boek

Eifel Rally Festival 2011 - 2022
Eifel Rally Festival 2011 - 2022
Wie graag nog eens wil terugblikken op al het moois dat er te zien was tijdens de eerste tien edities kan daarvoor terecht in het officiële boek: “Eifel Rallye Festival 2011-2022”. Meer dan 300 pagina’s reportages en foto’s inclusief een voorwoord door de jarenlange beschermheer Walter Rohrl. Prijs:50€.  Bestellen kan op de website van de organisatie via volgende link: https://www.rallyandracing.com/mcklein-store/buecher/eifel-rallye-festival-2011-2022-das-offizielle-buch

Foto's: Jurgen Hahn//MSC DaunDit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Historic Rally op woensdag 7 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons