van der Horst

Land Motorsport zet Alessio Picariello aan de deur

Mies - Picariello
Mies - Picariello
Alessio Picariello is zijn top zitje in de ADAC GT Masters al na drie manches kwijt. Onze landgenoot werd dit seizoen aan Christopher Mies gekoppeld bij Land Motorsport, nadat de Duitser hem had aanbevolen bij het team. Na een moeilijk openingsweekend in Oscherleben was er beterschap in Most met onder meer de zesde plaats in de tweede race. Vorig weekend kwam Picariello echter niet verder dan de 25e tijd in zijn kwalificatiesessie op de Red Bull Ring en dat was voor Wolfgang Land het teken om op zoek te gaan naar een vervanger voor onze landgenoot, en die werd gevonden in Jake Dennis.
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport haalde in 2016 de ADAC GT Masters titel binnen met het duo Mies/Connor De Phillippi en werd vorig jaar derde in de eindstand met dezelfde combinatie. De Phillippi vertrok nadat hij een fabriekscontract kreeg aangeboden bij BMW en werd vervangen door Picariello. De resultaten waren dit jaar inderdaad niet wat we gewoon zijn van Land Motorsport, maar het is niet zo dat Mies het dramatisch veel beter deed dan Picariello. De zusterwagen van de broers Kelvin en Sheldon van der Linde kon tot dusver ook nog maar een keer op het podium finishen.

"Alessio heeft goed werk afgeleverd en heeft vechtlust getoond, maar het globale resultaat na de eerste zes races bleef beneden verwachting. Iedereen heeft alles gegeven, maar P18 in het kampioenschap is gewoon een teleurstelling voor ons. We gaan nu verder met Jake Dennis en willen Alessio bedanken voor zijn toewijding," aldus Wolfgang Land.

Jake Dennis neemt dus het stuur over. De Brit is momenteel F1-testrijder voor Red Bull Racing en komt in de Blancpain GT Series Endurance Cup uit voor R-Motorsport Aston Martin, waarmee hij onlangs in Silverstone de zege binnenhaalde.

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op maandag 18 juni 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons