van der Horst

Lausitzring: Porsche en Lamborghini verdelen de buit

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Tijdens het tweede raceweekend van de ADAC GT Masters op de Lausitzring kon Porsche nogmaals de zege grijpen in de zaterdagrace. Dit keer waren het wel Robert Renauer en Sven Müller die voor Precote Herberth Motorsport de hoogste podiumtrede mochten beklimmen. De zege leek tot halverwege de wedstrijd weggelegd voor Luca Ludwig en Luca Stolz in de Zakspeed Mercedes, maar zij verloren een tiental seconden nadat Christopher Mies bij het buitenrijden van de pits hun bolide nogal klungelig aanreed.
GRT - Lamborghini Huracàn GT3
GRT - Lamborghini Huracàn GT3
Zij konden wel nog als tweede aantikken voor de Grasser Racing Team Lamborghini van Mirko Bortolotti en Ezeqiuel Perez Companc. Dat duo domineerde overigens de wedstrijd op zondag en bevestigde daarmee de goede vorm van de GRT Lamborghini's die ook al de voorbije weken in Blancpain GT zeges binnenhaalden in Brands Hatch en op Silverstone. De tweede bolide van het team met Rolf Ineichen en Christian Engelhart mocht mee naar het podium als derde, de regerende kampioenen Mies en De Phillippi behaalden de tweede stek.

--- Uitslag Race 1 ADAC GT Masters Lausitzring 2017 (PDF) ---
--- Uitslag Race 2 ADAC GT Masters Lausitzring 2017 (PDF) ---

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op dinsdag 23 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons