van der Horst

ADAC GT Masters: 25 deelnemers en 8 verschillende merken in 2015

HTP Motorsport Bentley Continental
HTP Motorsport Bentley Continental
De tijd dat er meer dan 40 wagens aan de start verschenen van een race voor het ADAC GT kampioenschap ligt al ver achter ons maar met 25 inschrijvingen voor komend seizoen kan men bij de ADAC GT Masters organisatie best tevreden zijn. Het Duitse GT kampioenschap is trouwens het enige nationale Europees kampioenschap dat enkel open staat voor GT3-wagens. Nieuw voor dit jaar zijn de komst van Bentley en Nissan alsook het gebruik van Pirelli-banden, waar verleden jaar nog Yokohama- rubbers werden gebruikt.
Met Bentley en Nissan er bij zijn er nu acht merken present in de ADAC GT Masters, voorts vinden we er Audi, BMW, Chevrolet, Corvette, Mercedes en Porsche terug. Audi is het best vertegenwoordigde merk met zeven eenheden, C Abt Racing zet niet minder dan drie exemplaren van de R8 LMS ultra in, MS Racing Team houdt het bij twee exemplaren en Dupré Engineering Motorsport en Yaco Racing beperken zich tot één wagen.
 
Callaway Competition Corvette Z06.R
Callaway Competition Corvette Z06.R
Callaway Competition wil zijn titel verlengen en vertrouwt daarvoor opnieuw op twee Corvette Z06.R. Ook RWT Racing tekent net als vorig jaar present met een Corvette. Er staan vier exemplaren van de Porsche 911 GT3 R op de lijst gelijk verdeeld over Schütz Motorsport en TONINO Team Herberth.  Zakspeed Racing verdubbelt zijn line-up tegenover vorig jaar en komt met twee Mercedes SLS GT3 , ook HP Racing kiest voor de SLS maar houdt het op één wagen. Slechts drie BMW Z4’s vinden we terug op de inschrijvingslijst, met twee bolides voor Schubert Motorsport en één voor debutant Senkyr Motorsport.
 
MRS GT-Racing Nissan GT-R
MRS GT-Racing Nissan GT-R
Reiter Engineering kiest niet voor een Gallardo maar brengt zijn imposante Camaro GT3 aan de start. De verrassing van het tussenseizoen was de overstap van HTP Motorsport van Mercedes naar Bentley, het Duitse team gaat met twee exemplaren van de Britse wagen niet minder dan voor de titel. Ook Nissan komt dit jaar naar Duitsland, MRS GT-Racing is het team dat twee GT-R’s zal runnen. Eind juni is de ADAC GT Masters ook in ons land te bewonderen, het circuit van Francorchamps is dan het kader voor de derde van de acht manches.
 
Mick Schumacher - Van Amersfoort Racing
Mick Schumacher - Van Amersfoort Racing
Nog een primeur dit jaar is de toevoeging van de Formule 4 aan het programma van de ADAC Masters-weekends. In deze opstapklasse komen enkele bekende namen aan de start, de meeste aandacht gaat natuurlijk naar Mick Schumacher, zoon van F1-ster Michael Schumacher. Maar ook met Jonathan Cecotto en Harrison Newey komen we zonen van bekende vaders tegen. Bij de 42  deelnemers bevinden zich ook drie vrouwelijke piloten.

Foto's: ADAC GT Masters Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op donderdag 9 april 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons