van der Horst

ADAC GT Masters behoudt dan toch originele format

Start 2022 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Start 2022 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Toen in december bekend raakte dat de DTM overgenomen werd door de ADAC, werden er tevens radicale wijzigingen doorgevoerd in de ADAC GT Masters. Zo zou deze serie omgedoopt worden naar de DTM Endurance en zouden de GT3's de baan delen met LMP3's. Met de nadruk op zou, want vandaag maakte de Duitse organisator bekend toch terug te keren naar het originele format dat al zestien jaar stand houdt. Al zal er toch een kleine, maar toch belangrijke wijziging doorgevoerd worden.
Toen de ADAC de toekomstplannen wereldwijd bekend maakte, was het plan om de GT3's samen met LMP3's onder de banner DTM Endurance te laten uitkomen en ook geen piloten uit de platinum categorie toe te laten. Toch besloten er een aantal teams, die al op voorhand toegzegd hadden, om hun inschrijving terug te trekken. Zo was JP Motorsport er één van. De ADAC aanhoorde de teams en besloot alsnog om het "normale" format te behouden. Althans bijna, want bij de piloten zal er altijd één van de twee uit de categorie zilver of brons moeten komen. Hiermee volgt men het voorbeeld van het British GT, dat ook volledige Pro line-ups afschreef. De ADAC Prototype Cup Germany blijft separaat bestaan zoals die vorig jaar ook van start ging.

Norisring
Norisring
Daarnaast werd ook de kalender bekend gemaakt en opvallend is dat het kampioenschap niet meer naar Zandvoort zal trekken. De ADAC GT Masters blijft voor hun zes weekends in Duitsland, op één keer na, wanneer men naar de Red Bull Ring gaat. Wel zal men kennis maken met de Norisring. Voorheen was dit het terrein van de DTM, maar vanaf dit jaar zullen beide kampioenschappen daar aantreden. Met andere woorden: spektakel gegarandeerd!

Kalender ADAC GT Masters 2023

9-11 juni: Hockenheim
7-9 juli: Norisring
14-16 juli: Nürburgring
8-10 september: Sachsenring
22-24 september: Red Bull Ring
20-22 oktober: Hockenheim

Foto's: ADAC GT Masters - DTM Media TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op dinsdag 24 januari 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons