Lauzitsring: Porsche pakt na podium nu ook zege

Tonino powered by Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Na hun eerdere podiumplaats (P3) in de eerste race van het weekend, lukte op zondag voor het duo Ragginger/Renauer uiteindelijk de zege. De Tonino powered by Herberth Motorsport Porsche bleef de Pixum BMW van Baumann/Hürtgen voor, die hun tweede P2 van het weekend behaalden. Een derde plaats was er voor de Prosperia C. Abt Racing R8 LMS ultra van Jöns/Winkelhock.
Martin Ragginger kwalificeerde de Porsche reeds op vrijdag voor de pole in de tweede race. De Porsche ex-fabriekspiloot nam een goede start en zijn ploegmaat Robert Renauer en reed finaal zelf als eerste over de meet. De start tot finish zege van de beide heren betekenden hun eerste zege in het kampioenschap en tevens de eerste voor Porsche in het seizoen 2013 in het kader van de ADAC GT Masters. Robert Renauer komt met deze zege overigens op een tweede plaats in het algemeen klassement terecht.

Het was de Ford GT uit de Lambda stal die een schitterende start nam. Dominik Schwager stuurde de Amerikaanse GT als tweede uit de startfase en zette de Tonino Porsche van Martin Ragginger onder druk. Bij de pitstops moest de Lambda Ford echter binnen blijven met technische problemen en kon Renauer zijn Porsche even rust gunnen. Uiteindelijk kwam de BMW Z4 in de kleuren van Pixum uit de stal van Schubert Motorsport nog aardig dicht in de buurt maar een tweede plaats was finaal het hoogst haalbare.

Het podium werd vervolledigd door de Audi R8 LMS ultra van Markus Winkelhock en Christer Jöns uit het kamp van Christian Abt Racing. De Polarweiss Racing Mercedes van het Spa-24H winnende duo Bühk / Götz slaagde erin om een vierde plaats te veroveren na een mindere zevende plaats in race 1. De top-5 werd door de winnaars van zaterdag, de Callaway Corvette van Alessi / Keilwitz, afgesloten.

In de stand hebben beide Corvette heren nu nog een handvol punten voor de Porsche rijder - Renauer en de BMW- piloten Hürtgen / Baumann.