van der Horst

Spa: Vita4One Racing en ProSpeed Competition maken hun opwachting

Monza: De sessies op zaterdag in beeld gebracht (deel 1)
Twee weken na het de seizoensopener op het circuit van Oscherleben doen de ADAC GT Masters komend weekend de omloop van Spa-Francorchamps aan. Het Duitse GT-kampioenschap is de hoofdact van een goed gevuld programma en ziet 27 wagens aan de start verschijnen. Opvallende nieuwkomer is het Duitse Vita4One Racing dat in de Ardennen komt opdagen met twee exemplaren van de BMW Z4 GT3, daarnaast tekent ook ProSpeed Competition present met een van zijn Porsche 911 GT3-R. Uiteraard is de spectaculaire Lambda Performance Ford GT (spec 2013) van Nico Verdonck weer van de partij, terwijl in het randprogramma Alessio Picariello zijn leiderspositie in de Formel ADAC wil verdedigen voor eigen publiek.
  • Hamofa Performance
6H Spa: De openingsmeeting in beeld gebracht
Nadat Michael Bartels zijn programma in de FIA GT Series lijkt opgegeven te hebben, heeft de teambaas van Vita4One Racing voor een voorlopig eenmalige deelname in de ADAC GT Masters gekozen. “We wilden altijd al eens starten in de ADAC GT Masters en aangezien we nu met ons hoofdprogramma (nvdr. Blancpain Endurance Series) een pauze hebben tot begin juni, leek dit ons een goede gelegenheid. We ontvingen enkele aanvragen van rijders en Spa-Francorchamps ligt vlak voor de deur”, aldus Bartels. Piloten van dienst zijn Yelmer Buurman (fabriekspiloot) en de Tsjech Martin Matzke, de tweede wagen zal bestuurd worden door de tweejongelingen Paul Green (20) en  Jonas Giesler (18).

Ook ProSpeed Competition brengt een wagen aan de start voor hun twee Amerikanen Charles Espenlaub en Charles Putman. Beide heren kwamen afgelopen weekend al in actie op Spa in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor First Motorsport.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op woensdag 8 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons