van der Horst

Spa: Nico Verdonck op pole voor eerste race!

Lambda Performance Ford GT 2013
Lambda Performance Ford GT 2013
Dit weekend heeft op de omloop van Spa-Francorchamps het tweede evenement van de ADAC GT Masters plaats. Met onze landgenoot Nico Verdonck en het Duitse Lambda Performance staat er ook een klepper van formaat aan de start. Zijn kennis van zijn thuiscircuit kwam hem goed van pas vandaag tijdens de kwalificatie voor de eerste race en Nico Verdonck zette dan ook de besttijd neer in wisselende weersomstandigheden. Voor de tweede race op zondag scoorde Nico's ploegmaat Frank Kechele bovendien ook al de pole.
  • Hamofa Performance
Het weekend kon niet beter beginnen voor de Ford GT in de kleuren van Lambda Performance. Naast Nico Verdonck lukte ook de snelle Duitser Frank Kechele de pole hier op Spa-Francorchamps. Verdonck reed een rondje Spa in 2:20.789 op een opdrogende omloop. Hij liet Simon Knap  (DB Motorsport BMW Z4 GT3) en Maximilian Buhk  (HTP Polarweiss Racing Mercedes SLS AMG GT3) achter zich. De Schütz Motorsport Porsche van Christian Engelhart en de Schübert Motorsport BMW Z4 van Claudia Hürtgen sloten de top 5 af. Christer Jöns  (P10) was in de Prosperia C. Abt Racing Audi R8 LMS Ultra pas eerste vertegenwoordiger van het merk met de 4 ringen.

In de tweede kwalificatie op een merkelijk drogere omloop reed Nico's ploegmaat dan ook maar naar de besttijd. De Ford lijkt Spa-Francorchamps wel te liggen en andersom ook! Kechele reed een 2:19.390 en was daarmee 0.4 seconden sneller dan de Schütz Motorsport Porsche van Martin Ragginger. Maximilian Götz herhaalde de prestatie van naamgenoot Bühk door een derde startplaats te veroveren voor de race van zondag. René Rast plaatste de eerste Audi op een vierde plaats, Dominik Baumann sluit dan weer de top 5 af in de Team Pixum Schubert Racing BMW Z4. 

Q1 Spa-Francorchamps - ADAC GT Master
Q1 Spa-Francorchamps - ADAC GT Master
Q2 Spa-Francorchamps ADAC GT Master
Q2 Spa-Francorchamps ADAC GT Master


Foto: Lambda Performance



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in ADAC GT Masters op vrijdag 10 mei 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons