van der Horst

ADAC GT Masters vanaf 2018 met Porsche Carrera Cup

ADAC GT Masters
ADAC GT Masters
De Duitse Porsche Carrera Cup start het komende jaar in het voorprogramma van de ADAC GT Masters. Voorlopig zijn er nog geen wedstrijden samen met het DTM gepland, waar de cup jarenlang het bijgerecht vormde. De snelle serie is bij zes van de zeven evenementen van het Duitse GT-kampioenschap van de partij.
Porsche Carrera Cup Deutschland 2017
Porsche Carrera Cup Deutschland 2017
Net als in de "Liga der Supersportwagen" rijdt de Duitse Carrera Cup 2 manches in een weekend. Naast de Duitse evenementen reist de snelste cup uit Duitsland naar Nederland voor een bezoek aan het karakteristieke circuit in de duinen van Zandvoort. Ook bezoekt de raceserie de Red Bull Ring in Oostenrijk. Naast de genoemde evenementen zal de Porsche Carrera Cup Duitsland nog 2 race-weekenden buiten het ADAC-pakket toevoegen; hiervan is echter officieel nog niets bekend.

Start Porsche Carrera Cup Deutschland Norisring 2017
Start Porsche Carrera Cup Deutschland Norisring 2017
De Duitse Porsche Carrera Cup bestaat sinds 1990. Daarmee is het de oudste merkenserie van Duitsland. De klasse heeft eerder in het voorprogramma van de ADAC GT Masters gereden, maar niet als vaste partner. Projectleider van de Porsche Carrera Cup Duitsland, Olivier Köppen, vertelt over de nieuwe samenwerking. ”De ADAC GT Masters bieden een ideaal platform voor onze cup. Dat hebben we dit jaar samen met de organisatie van de ADAC GT Masters kunnen vaststellen. We zijn blij dat we de samenwerking voor 2018 kunnen uitbreiden. De kalender is met aansprekende circuits in binnen- en buitenland aantrekkelijk. Onze teams en piloten kunnen zich verheugen op een uitdagend seizoen."

Voorlopige kalender Porsche Carrera Cup Deutschland 2018

13-15 april: Oschersleben
08-10 juni: Red Bull Ring
03-05 augustus: Nürburgring
17-19 augustus: Circuit Zandvoort
07-09 september: Saschenring
21-23 september: Hockenheimrin

Tekst: Michel Helders - Foto's: ADAC & Porsche AG

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in ADAC GT Masters op maandag 4 december 2017.
  • AG Metals

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons