van der Horst

Most: Götz-Pommer (HTP Mercedes) winnen race 2 - Picariello zesde

MANN-FILTER Team HTP - Mercedes-AMG GT3 #47
MANN-FILTER Team HTP - Mercedes-AMG GT3 #47
De MANN-FILTER Team HTP Mercedes-AMG GT3 #47 van Maxi Götz en Markus Pommer controleerde van start tot finish de tweede ADAC GT Masters race op het circuit van Most. Götz zette vanmorgen de gele bolide op pole, wat op de Tsjechische omloop zo goed als gelijk staat met de overwinning gezien het gebrek aan inhaalmogelijkheden. Voornaamste uitdager was de Callaway Corvette C7 GT3-R van Daniel Keilwitz en Marvin Kirchhöfer, al schommelde het verschil steeds rond de twee à drie seconden. De Herberth Motorsport Porsche 911 GT3-R #99 van Mathieu Jaminet en Robert Renauer werd derde nadat de HTP Mercedes-AMG GT3 #48 van Buhk/Dontje een drive-through kreeg voor het niet respecteren van de minimum pitstoptijd.
  • Hamofa Performance
EFP by TECE - Audi R8 LMS
EFP by TECE - Audi R8 LMS
Beste Belg was Alessio Picariello in zesde positie. Dankzij een vroege pitstop kon Land Motorsport de Audi R8 LMS #29 van de negende naar de zesde plek loodsen. Adrien De Leener werd 14e met de KÜS TEAM75 Bernhard Porsche die hij deelt met Klaus Bachler. Dries Vanthoor mocht in de eerste ronde al een kruis maken over zijn race nadat zijn EFP by TECE Audi schade opliep na een onvermijdelijk contact met de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van Luca Stolz, die in het tumult bij de start was rondgetikt door de Land Audi van Christopher Mies (teamgenoot Picariello). Aanvankelijk vaardigde de wedstrijdleiding daarvoor een drive-through uit, die vervolgens terug werd ingetrokken.

Team Rosberg - Lamborghini Huracán GT3
Team Rosberg - Lamborghini Huracán GT3
Opmerkelijk was het manoeuvre van Jimmy Eriksson. Nadat de Rosberg Lamborghini werd rondgetikt door een concurrent, reed de Zweed van bocht 2 naar bocht 1 in de verkeerde richting, waarbij hij ook nog eens twee wagens kruiste. Eriksson werd dan ook uit koers genomen.

Foto's: ADAC GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 29 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most ADAC.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons