van der Horst

Most: Mücke Audi domineert Race 1 - Belgen kennen tegenslag

BWT Mücke Motorsport - Audi R8 LMS
BWT Mücke Motorsport - Audi R8 LMS
De BWT Mücke Motorsport Audi R8 LMS #26 van Jeffrey Schmidt en Stefan Mücke heeft de eerste ADAC GT Masters race op het circuit van Most gedomineerd. Schmidt realiseerde vanmorgen de pole en kon in het eerste deel van de wedstrijd op de Tsjechische omloop de MRS GT Racing BMW M6 GT3 van Christopher Zöchling achter zich houden. Mücke maakte vervolgens de klus af en vergrootte de voorsprong tot zo'n vier seconden op de eerste achtervolger, de Callaway Corvette C7 GT3-R van Daniel Keilwitz en Marvin Kirchhöfer die tijdens de pitstops van P3 naar P2 was opgeschoven.
ADAC GT @ Most
ADAC GT @ Most
De MRS GT BMW verloor zelfs twee plekken tijdens het pitwindow, aangezien ook de Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Robert Renauer en Mathieu Jaminet een fractie van een seconde sneller was in de pitstraat. Jens Klingmann kon in de BMW vervolgens niet hetzelfde tempo aanhouden als teamgenoot Zöchling en zag ook nog de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Maxi Buhk voorbij komen. Buhk en Jaminet vochten vervolgens een van de weinige duels uit voor de laatste podiumplek, maar de Porsche van de Fransman trok uiteindelijk aan het langste eind. De Tsjechische omloop oogt knap, maar nodigt totaal niet uit om in te halen.

Twee van de drie Belgen mochten al een kruis maken over hun race na de eerste bocht, waar ze slachtoffer werden van het trechtereffect in de krappe eerste chicane. Zowel de EFP by TECE Audi van Florian Spengler (teamgenoot Dries Vanthoor) als de Land Motorsport Audi van Alessio Picariello moesten de strijd staken. De KÜS TEAM75 Bernhard Porsche 911 GT3-R van Adrien De Leener en Klaus Bachler werd 15e.

Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 28 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Most ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons