van der Horst

Nürburgring: Dubbele pole voor Corvette

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
De Callaway Corvettes hebben zich nog eens de kijker weten te rijden in de twee kwalificatiesessies voor de ADAC GT Masters wedstrijden die dit weekend plaatsvinden op de Nürburgring. Voor de race van morgen waren het regerend vicekampioenen Diego Alessi en Daniel Keilwitz die met hun Callaway Competition bolide de snelste tijd op de tabellen noteerden, terwijl voor zondag niemand minder dan Jeroen Bleekemolen de beste uitgangspositie wist te bemachtigen. Onze Noorderbuur maakt dit weekend een gastoptreden aan de zijde van Toni Seiler, waardoor de wagen uitkomt in de Gentlemen klasse. In totaal kwamen er 25 GT3’s opdagen in het Eifelgebergte, waar men net als in België momenteel onder de hitte kreunt.
Tweemaal Corvette dus op pole. In Q1 was de dichtste achtervolger de Herberth Motorsport Porsche van Michael Christensen (+0.144s), de Deense Porsche Junior zet dus duidelijk de positieve lijn uit de Porsche Mobil 1 Supercup verder. Daarachter vinden we de DB Motorsport BMW van onze Noorderbuur Simon Knap (+0.152s), teamgenoot Jeroen Den Boer realiseerde aansluitend de achtste chrono in Q2 (Race 2). Kampioenschapleider René Rast en Christopher Mies kwamen met hun Abt Racing Audi niet verder dan de elfde (Q1) en veertiende stek (Q2) en moesten zelfs tweemaal hun teamgenoten Jöns/Winkelhock (#28) voorlaten.

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
Kersverse winnaars van de 24 uren van Spa Maximilian Buhk en Maximilian Götz racen dit weekend zij aan zij verder met hun HTP Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 en realiseerden respectievelijk de vijfde en elfde chrono. De Lambda Performance Ford GT kon in handen van Frank Kechele nog beslag leggen op de negende startplek voor race 1, terwijl Dominik Schwager (vervanger van Nico Verdonck) niet verder kwam dan een zestiende tijd in Q2.

Uitslag Q1 (Race 1)
Uitslag Q1 (Race 1)
  
Uitslag Q2 (Race 2)
Uitslag Q2 (Race 2)


Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op vrijdag 2 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons