van der Horst

Nürburgring: Mercedes en Audi verdelen de pole posities

Alon Day & Nicki Thiim
Alon Day & Nicki Thiim
De kwalificaties voor de twee races van het ADAC GT op de korte Nürburgring draaiden wegens de weersomstandigheden uit op echte loterij. Zon en regen wisselden elkaar in snel tempo af zodat het uitkiezen van het juiste moment wanneer men de baan opkwam een belangrijke rol speelde in het realiseren van een goede chrono. Alon Day gokte juist in de eerste sessie en reed zijn Zakspeed Mercedes SLS naar de pole voor de eerste race. In een nog nattere tweede sessie ging de snelste tijd naar Nicki Thiim (Prosperia C Abt Audi R8 LMS ultra), die dus de tweede race van op de pole zal aanvangen.
Alon Day - Zakspeed Mercedes SLS
Alon Day - Zakspeed Mercedes SLS
Donkere wolken verschenen aan de hemel bij de start van de eerste kwalificatiesessie wat de rijders aanzette om al vlug de baan op te komen om een snelle tijd neer te zetten alvorens het begon te regenen. Alon Day slaagde er in om op een overvolle piste de beste chrono neer te zetten net voor de eerste druppels naar beneden kwamen. Na tien minuten stond de grid dus al vast, Christian Engelhart (Team Schütz Motorsport Porsche 911) zal zaterdag van op de tweede plaats vertrekken, David Jahn (RWT Racing Team Corvette) en Kelvin van der Linde (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra) delen de tweede startrij.

Jaime Alguersuari  - ROWE RACING Mercedes-Benz SLS
Jaime Alguersuari - ROWE RACING Mercedes-Benz SLS
De baan lag er nat bij toen de wagens de piste opkwamen om te beginnen aan hun tweede kwalificatiesessie die bepalend was voor de grid van de tweede race. We zagen al vijf verschillende namen bovenaan de tabellen voorbijkomen wanneer Nicki Thiim de definitieve poletijd vastlegde. Norbert Siedler (Team Herberth Porsche 911) klokte uiteindelijk de tweede tijd voor Maximilian Götz (HTP Motorsport Mercedes-Benz SLS AMG) die dit weekend het stuur van de Mercedes deelt met Renger van der Zande. Jaime Alguersuari zette zijn ROWE RACING Mercedes-Benz SLS AMG op de vierde startplaats.

Foto's: ADAC GT PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons