van der Horst

Nürburgring: Race 2: Opnieuw Corvette aan het feest

Wirth/Keilwitz - Callaway Competition Corvette Z06 R
Wirth/Keilwitz - Callaway Competition Corvette Z06 R
De tweede race voor het ADAC GT kampioenschap op de Nürburgring ging eveneens naar een Corvette zij het ditmaal niet naar een RWT exemplaar, maar naar de Callaway Competition Corvette van Andreas Wirth en Daniel Kielwitz. Zij vertrokken pas van de zeventiende startpositie, maar profiteerden optimaal van een gewaagde bandenkeuze om slicks te monteren terwijl de piste nog niet helemaal droog was, een gok die hen wel de zege bezorgde. De tweede plaats ging naar de Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra van René Rast en Kelvin van der Linde, de laatste podiumplaats was voor de HTP Mercedes SLS AMG van Renger van der Zande en Maximilian Götz .
van der Linde/Rast - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
van der Linde/Rast - Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS Ultra
Een hevige regenbui net voor de start van de tweede race zette de piste onder water, maar de regen hield al even plots op wat de teams opzadelde met de moeilijke keuze van welke banden moesten gemonteerd worden. Nicki Thiim die van op de pole startte met de Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS ultra koos voor regenbanden evenals zijn directe concurrenten op de startgrid. Thiim nam de beste start, maar moest zijn wagen al na een paar honderd meter aan de kant zetten met een defecte altenator. Rast nam de leiding over met in zijn wiel de Mercedes van Götz. Deze posities bleven behouden tot aan de pitstops, maar ondertussen was de piste al grotendeels opgedroogd en Keilwitz en Jaap van Lagen (Schütz Motorsport Porsche 911) die beiden op slicks waren gestart baanden zich een weg naar voren.

1012bca6505fdc5c653f61a9be394fa1ca72f70a.jpg
Bij de rijderwissels was het dan ook de Corvette van Wirth die de koppositie overgenomen had voor de Audi van Van der Linde die slicks had laten monteren. Iedereen maakte zich op voor een somptueus duel maar op 22 minuten van het einde van de race kwam de safety car op de baan nadat de MRS GT Racing McLaren bij een sortie een vangrail had beschadigd. Na de herstart slaagde Wirth erin zijn positie te behouden en hij kwam over de meet met 0.6 seconde voorsprong op Van der Linde. Van der Zande won de spurt voor de derde plaats van Christian Engelhart. Rast/van der Linde zijn nu de leiders in het kampioenschap voor Jaap van lagen.   

ADAC GT; Nürburgring; race 2; Uitslag:

01. A.Wirth/D. Kellwitz (Callaway Competition Corvette Z06 R) 1u00:06.446
02. K.van der Linde/R.Rast (Prosperia C Abt Racing Audi R8 LMS Ultra) +0.644
03. R. van der Zande/M.Götz (HTP Motorsport Mercedes-Benz SLS AMG) +1.796
04. C. Engelhart/J.van Lagen (Schütz Motorsport Porsche 911) +2.645
05. M. Sandritter/J.Klingmann (Team Schubert BMW Z4) +4.935
06. M.Engel/J.Seyffarth (ROWE Racing Mercedes-Benz SLS AMG) +5.913
07. R.Renauer/N.Siedler (TONINO Team Herberth Porsche 911) +6.631
08. A.Day/L.Ludwig (BKK Mobil Oil Zakspeed Mercedes-Benz SLS AMG) +7.648
09. L. Stolz/M. Lauda (HTP Motorsport Mercedes Benz SLS AMG) +8.246
10. P. Assenheimer/D.Alessi (Callaway Competition Corvette Z06 R) +10.914

Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 1 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons