van der Horst

Red Bull Ring: Corvette wint ook Race 2 - Belgen buiten de punten

Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
De Callaway Competition Corvette C7 GT3-R van Daniel Keilwitz en Marvin Kirchhöfer heeft ook de tweede ADAC GT Masters race op de Red Bull Ring gewonnen. Een regenbui arriveerde na 10 minuten wedstrijd waarna ongeveer een derde van het veld de pits kwam opzoeken voor regenrubber. Een verkeerde strategie zo bleek achteraf, aangezien de rondetijden niet snel genoeg waren om de extra pitstop goed te maken voor de verplichte rijderswissel. De Callaway Corvette van Keilwitz, die wederom van op de pole was vertrokken, reed verder op slicks tot aan het pitwindow en liet daar pas regenbanden monteren.
  • Curbstone
De leiderspositie van kampioenschapsleiders Keilwitz en Kirchhöfer kwam nooit echt in gevaar, tot de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti (P25 op de grid) plots als pijl naar voor schoot in de laatste tien minuten. Net als de Corvette en de overige leiders was de Oostenrijkse Lamborghini buitengebleven in de eerste wedstrijdhelft, maar het team opteerde er (als enige) voor om ook na de rijderswissel gewoon op slicks verder te rijden en te gokken op een snel opdrogend asfaltlint. De indrukwekkende opmars van Bortolotti stopte uiteindelijk bij de tweede plaats, voor de overwinning bleek de wedstrijd een ronde te kort. De HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 #47 van Maxi Götz en Markus Pommer vervolledigde het podium.

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Geen enkele Belg kon punten te scoren. Alessio Picariello werd elfde met de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 die hij deelt met Christopher Mies, die aan het einde van zijn stint een spin maakte. Onze landgenoot was wel tweede van de groep die een extra pitstop maakte. Dries Vanthoor had zich vanmorgen als vierde gekwalificeerd en kon na de start even van de derde plaats proeven, maar ook hij kwam meteen pitten bij het begin van de regenbui waardoor er niet meer dan de twaalfde plek inzat. Frédéric Vervisch werd samen met Nikolaj Rogivue achttiende in de Aust Motorsport Audi #3, terwijl Adrien De Leener in de KÜS Team 75 Porsche 911 GT3 R pas als 29e over de meet kwam.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS RACE 2 RED BULL RING (PDF) ---

Foto's: ADAC

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons