van der Horst

Red Bull Ring: Eerste zege voor BMW – Niels Lagrange negende

Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
In de 199ste race van de ADAC GT Masters ging de zege naar de Schubert Motorsport BMW M6 van Henric Skoog en Nick Yelloly, een eerste zege dit jaar voor BMW in het Duitse GT kampioenschap. Op de Red Bull Ring eindigden Robert Renauer en Sven Müller met hun Precote Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R als tweede. Met de MRS GT Racing M6 van Erik Johansson en Jens Klingmann besloot een tweede BMW op het podium.
Niels Lagrange/Clemens Schmid - GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan
Niels Lagrange/Clemens Schmid - GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan
Steijn Schothorst vertrok met de GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan GT3 van op de pole, maar lang kon de Nederlander niet genieten van dat voordeel. Al vroeg in de race nam de Schubert BMW de koppositie in om deze niet meer af te staan. Schothorst, die de wagen deelde met Tim Zimmermann, zou afzakken tot de zevende positie. Franck Perera en Albert Costa plaatsten de tweede Grasser Racing Lamborghini op de vierde plaats voor de HTP WINWARD Motorsport Mercedes AMG van Philip Ellis en Raffaele Marciello. Niels Lagrange en Clemens Schmid, ook al op een GRT Grasser Racing Lamborghini, bleven eindelijk van pech gespaard en reden in dit competitieve veld naar een negende plaats.

Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 17 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons