van der Horst

Sachsenring: Eerste overwinning voor Corvette C7 GT3-R – Vanthoor derde

Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
De gloednieuwe Callaway Corvette C7 GT3-R heeft in nog maar haar vierde wedstrijd de eerste zege beet. De wagen van Daniel Keilwitz en Jules Gounon kwalificeerde zich als tiende voor de tweede ADAC GT Masters race op de Sachsenring en reed na enkele knappe inhaalmanoeuvres relatief gemakkelijk naar de overwinning. Net als in Oschersleben kwalificeerde Laurens Vanthoor zich als derde met de APR Motorsport Audi R8 LMS en na een sterke openingsstint van onze landgenoot kon collega Florian Stoll ondanks grote druk nog vasthouden aan de derde en laatste podiumplek.
Daniel Keilwitz kende een knalstart met de Callaway Corvette C7 GT3-R en schoot meteen van P10 naar de derde plek. Laurens Vanthoor maakte een positie goed en nestelde zich als tweede achter de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 van polesitter Luca Ludwig. Keilwitz nam echter geen genoegen met P3 en zowel Vanthoor als Mercedes-rijder Ludwig vielen vervolgens aan de Corvette ten prooi. Terwijl Keilwitz een aardige voorsprong begon uit te bouwen, zat Vanthoor vast achter de Zakspeed Mercedes, maar vijf minuten voor het pitwindow kon de Limburger oprukken naar P2 om vervolgens het gat op de Corvette beperkt te houden. Vanthoor liet meteen ook de snelste chrono optekenen in de derde ronde.

APR Motorsport - Audi R8 LMS
APR Motorsport - Audi R8 LMS
De top drie bleef ongewijzigd na de pitstops, al werden de onderlinge verschillen tot nul herleid door een safety car-interventie op 20 minuten van het einde. Jules Gounon kon bij de herstart de leiding vasthouden met de Callaway Corvette, al moest Florian Stoll, de teamgenoot van Vanthoor, al snel de rol lossen, waardoor er zich een treintje van zo’n vier à vijf wagens achter hem vormde. De Yaco Racing Audi van Philip Geipel schoof snel op doorheen dit treintje en kon uiteindelijk als enigste Florian Stoll verschalken om zo tweede te worden, achter de Corvette die probleemloos naar de overwinning reed. 

ABT - Bentley Continental GT3
ABT - Bentley Continental GT3
Stoll maakte zijn oranje Audi zo breed mogelijk en dat zorgde voor een waar spektakelstuk. In de chaos viel de Zakspeed Mercedes nog helemaal terug naar P8, terwijl een podium er zeker in zat voor de titelverdedigers. Stoll kon de derde plek vasthouden, voor ABT Bentley Continental GT3 van Daniel Abt en Christer Jöns, en de Grasser Lamborghini Huracán GT3 van Luca Stolz en Gerhard Tweraser. Christopher Mies en Connor De Phillippi (Land Motorsport Audi) werden zevende en behouden daarmee de leiding in het kampioenschap, op zes punten gevolgd door de Zakspeed Mercedes van Asch/Ludwig. Laurens Vanthoor staat momenteel vierde in de stand op 28 eenheden achterstand.

--- UITSLAG ADAC GT SACHSENRING RACE 2 (PDF) ---

Foto's: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 1 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sachsenring ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons