van der Horst

Zandvoort: Race 2: van Lagen/Enge moeten zege afstaan aan Baumann/Klingmann

Dominik Baumann/Jens Klingmann - Team Schubert BMW Z4
Dominik Baumann/Jens Klingmann - Team Schubert BMW Z4
Jaap van Lagen en Tomas Enge behaalden met hun Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX een mooie zege in de tweede race van de ADAC GT Masters op het Circuit Park Zandvoort. Zij gingen de BMW Sports Trophy Team Schubert BMW Z4 van Dominik Baumann en Jens Klingmann vooraf, die in de voorlaatste ronde het onderspit moesten delven in het duel met Lamborghini. Twee uur na de wedstrijd volgde echter het bericht dat de winnende Lamborghini 30 seconden tijdstraf kreeg omdat Enge bij de safetycar procedure een te grote afstand liet tussen hem en zijn voorganger. Daarmee zakken van Lagen en Enge af in de eindstand naar de dertiende positie en gaat de zege naar de Team Schubert BMW.
Dominik Baumann profiteerde optimaal van zijn polepositie en nam de leiding van de wedstrijd met in zijn kielzog de Lamborghini’s van Catsburg en van Lagen. In de eerste ronde verloren we al de tweede Team Schubert BMW nadat Uwe Alzen na een contact met de Bentley van Schmid de muur in ging en negen ronden later was het de beurt aan Florian Strauss om zijn MRS GT Racing Nissan naast de baan te parkeren. Ditmaal kwam de safety car de piste op, maar bij de herstart behield iedereen zijn positie.

Albert von Thurn und Taxis/Nick Catsburg - Reiter Engineering Lamborghini Gallardo
Albert von Thurn und Taxis/Nick Catsburg - Reiter Engineering Lamborghini Gallardo
Ook de pitstops brachten weinig verandering in het klassement en de BMW met nu Jens Klingmann aan het stuur lag nog steeds op kop voor beide Lamborghini’s nu bestuurd door Albert von Thurn und Taxis en Tomas Enge. Ook een tweede safety car-periode om rommel van de baan op te ruimen bracht geen wijzigingen in de stand. Uiteindelijk ging Enge toch voorbij aan zijn merkgenoot en reed het gat op de leider dicht. Klingmann kon niet lang weerstaan aan de aanvallen van de Tsjech en met nog iets meer dan een ronde te gaan moest hij de Lamborghini voorbij laten. Enge en van Lagen behaalden de zege maar de vreugde was van korte duur, na de race werd het duo bestraft met 30 seconden straftijd.

Keilwitz tikt Ludwig aan
Keilwitz tikt Ludwig aan
Luca Ludwig en Sebastian Asch zijn dan toch nog geen kampioen geworden, het Mercedes duo had aan 3 punten genoeg en kon het dus eerder rustig aan doen. Hun Mercedes werd echter aangetikt door de Corvette van Daniel Keilwitz en zij bereikten de finish net buiten de punten.

Uitslag race 2 ADAC GT Masters Zandvoort 2015

01. J. Klingmann/D. Baumann (BMW Sports Trophy Team Schubert BMW Z4) 34 ronden
02. A. von Thurn und Taxis/N. Catsburg (Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX) +4.253
03. J. Pepper/N. Thiim (C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra) +4.876
04. F. Stoll/M. Basseng (kfzteile24 MS Racing Audi R8 LMS ultra) +5.016
05. M. Ragginger/K. Bachler (Schütz Motorsport Porsche 911 GT3) +6.808
06. D. Dobitsch/E. Sandström (kfzteile24 MS Racing Audi R8 LMS ultra) +7.310
07. S. Wackerbauer/K. van der Linde (C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra) +8.396
08. H. Proczyk/B. Schneider (HP Racing Mercedes-Benz SLS AMG) +11.538
09. L. Stolz/T. Dillmann (Team HTP Bentley Continental) +11.883
10. R. Frey/P. Geipel (YACO Racing Audi R8 LMS ultra) +19.922

Foto's: ADAC GT



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons