van der Horst

ADAC neemt DTM over

Start Zaterdagrace DTM Spa 2022
Start Zaterdagrace DTM Spa 2022
Enkele dagen geleden maakte Gerhard Berger bekend dat het ITR niet langer de organisatie van de DTM op zich nam vanaf volgend jaar. Berger liet wel weten dat dit niet noodzakelijk het einde van de serie betekende gezien een andere organisatie de rechten op de merknaam van de DTM mocht overnemen. Dat is nu ook gebeurd, de Duitse ADAC automobielclub heeft alle rechten op de serie overgenomen raakte bekend op de Essen Motor Show. Wat dat nu uiteindelijk betekent voor de toekomst van de DTM is nog niet duidelijk.
De ADAC is nu houder van alle rechten op de merknaam DTM en kan eventueel de serie verder doorzetten in 2023. Wat de bedoeling is van de ADAC die ook al de GT Masters organiseert is nog niet duidelijk. De ADAC automobiel club verzekerde wel dat het er alles aan zal doen om de toekomst van de Duitse autosport en de DTM te verzekeren. In welke vorm zij dit willen doen zal zou snel duidelijk moeten worden.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 2 december 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons