van der Horst

ADAC Westalen Trophy: Pole voor Wim Kuijl In Belcar Historic Cup

Wim Kuijl: Ford Capri 3100 RS Cosworth GAA
Wim Kuijl: Ford Capri 3100 RS Cosworth GAA
Wim Kuijl trekt de streep door na Spa-Francorchamps, waar hij nipt de pole verloor van de Corvette van Branckaerts met 5/1000 sec. en de zege pakte in de tweede race. Hij was met zijn Ford Capri RS 3100 GAA Cosworth nu ook op de Nürburgring de snellere van de BMW E36 STW van Erik Qvick die op zijn beurt de pole pakt in platform 4. Opmerkelijk was de derde chrono en de pole in platform 3 voor Jan Van Elderen in zijn Ford Sierra Cosworth RS500. Van Elderen is altijd snel op de Nürburgring die hem blijkbaar heel goed ligt. Naast Wim Kuijl in platform 2, Erik Qvick in platform 4 en Jan Van Elderen in platform 3 pakte Dieter Kuijl met een knappe tiende chrono algemeen de pole in platform 1 met zijn Ford Capri RS 2600 Weslake.
Erik Qvick
Erik Qvick
Uiteindelijk tekenden 38 wagens paraat voor het laatste weekend van het seizoen 2023. Erik Qvick was de eerste die de tabellen aanvoerde tijdens de enige kwalificatie. Maar op het snelle stukken van de Nürburgring had hij opnieuw geen verhaal tegen de pk-zwangere Capri Cosworth van Wim Kuijl die naar het einde van het seizoen bijzonder goed op dreef is. Alleen op het asfalt in Zolder kan de snelle Oostendenaar het voordeel van zijn BMW STW uitspelen. Toch een dikke pluim richting VR Racing die toch de moeite doet om richting Nürburgring te komen ondanks het feit dat het trio Qvick/Van Rompuy/Van Rompuy reeds zeker was van de Belgische titel in platform 4 na de Spa Six Hours.

Jan van Elderen - Ford Sierra Cosworth RS500
Jan van Elderen - Ford Sierra Cosworth RS500
Jan Van Elderen pakt een bijzonder knappe derde chrono en de pole in platform 3. Hij gaat hiermee de BMW M3 van Guy Fastres vooraf die nog in volle strijd is voor de titel in platform 3 met de Porsche van Luc Moortgat. De Porschist rijdt op de 'Ring' wel met een zwakkere motor en worstelt met een overstuurde wagen. Hij moet voorlopig genoegen nemen met de negende chrono na de Corvette C4 van Branckaerts. De Corvette moest wel zijn meerdere erkennen in de BMW E30 M3 van Evertjan Alders en de razendsnelle Opel Kadett van gastrijder Georgios Katsikis.

Ben Thaens/Bert Theunissen - BMW E36 325i
Ben Thaens/Bert Theunissen - BMW E36 325i
Het duo Thaens/Theunissen pakte met hun BMW E36 2.5l een knappe 8ste chrono algemeen en tweede in platform 4 na Erik Qvick. Hun rechtstreekse concurrent in de strijd voor de laagste podiumtrede in het kampioenschap, Tim Kuijl was actief in de Tourenwagen Legenden en brak tijdens een knappe race het differentieel van de BMW. Zodoende kon hij niet trainen en zal achteraan moeten starten.

Dieter Kuijl
Dieter Kuijl
Dieter Kuijl rondt de top 10 af met de pole in platform 1 voor FIA gehomologeerde agens pré ’82. Patrick Verbeelen lukte de 11de chrono met zijn Nissan 200SX, net voor de Mazda RX3 van Gust Van Haelst en de pijlsnelle Escort MK1 Holbay van Marc Roessle die in strijd zijn voor de Belgische titel in platform 2.

Morgen zondag worden de laatste races van het seizoen verreden en zal er na de eerste wedstrijd druk worden gerekend wie wat nog kan bereiken binnen de vier kampioenschappen.  

Foto's: Bravo-David Noels / Niels Vaeck
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons