van der Horst

Adria: Comtoyou Racing: eendracht maakt macht

Team play
Team play
Het moet eind deze maand in Sochi al goed fout lopen, wil Yann Ehrlacher er zijn WTCR-titel niet verlengen. De Elzasser heeft aan 24* punten genoeg om voor de tweede keer op rij tot kampioen gekroond te worden. De man zelf maakt nog amper fouten, de Lynk&Co 03 loopt als een trein en de samenwerking binnen het Cyan Racing-team verloopt optimaal. Een vaststelling die dit weekend ook geldt voor het Comtoyou Racing Audi Sport Team. Dat versierde in Adria met Vervisch, Magnus en Coronel drie podiumplaatsen en zag zowel Vervisch als het team in de onderscheiden rijders- en teamkampioenschappen naar de tweede plaats klimmen. Beide landgenoten benadrukten in de post race-interviews de goede verstandhouding binnen het Belgische team.
  • LTF
Frédéric Vervisch -  Comtoyou Audi Sport Team
Frédéric Vervisch - Comtoyou Audi Sport Team
Frédéric Vervisch: "Als team hadden we ons beste weekend tot nu toe, er werd heel goed samengewerkt. Ik kreeg veel hulp van Gilles, waarvoor ik hem dank, maar ook van Tommy [Coronel] en Nathanaël [Berthon]. We hadden een beter tempo dan in Pau, maar vochten tegen een zeer sterke concurrent, zij waren net iets beter dan wij. Dat is niet leuk, maar we staan tweede en er blijft nog één race in Rusland waar ik hoop de pannen van het dak te kunnen rijden. Ik heb er nog nooit geracet maar vermoed dat de baan ons ligt. Er zijn lange rechte stukken, lange bochten, dus ik denk dat dit goed voor ons kan zijn. Afwachten maar hoe het daar verloopt, je weet maar nooit. En dan blijft het ook nog uitkijken naar het compensatiegewicht." 

Gilles Magnus - Comtoyou Audi Sport Team
Gilles Magnus - Comtoyou Audi Sport Team
Gilles Magnus: "Na een moeilijke periode is het goed om er weer te staan. Vier races op rij als laatste starten - in Most door een technisch probleem in kwalificatie en in Pau door mijn eigen fout eveneens in quali - was zeker niet ideaal, maar ik liet dat achter me en maakte een complete reset. Ik ben niet langer in de running voor de titel, dus mijn belangrijkste rol hier was Fred te helpen en ik denk dat ik mijn job vandaag heb gedaan. Blij dus voor het team en  voor mezelf, een positieve dag. Binnen het team verloopt de samenwerking nu nog beter dan bij de start van het seizoen. We leerden met elkaar samen te werken, en het feit dezelfde taal te spreken als Fred is hierbij een voordeel. Dit soort dingen helpt zeker. Laten we zien wat Fred in Sochi kan doen. De druk ligt op zijn schouders, ik kan hem enkel helpen! Het voelt goed om de WTCR Trophy te winnen, we hebben dit titelgevecht echt gedomineerd en ik heb  iets om op de schoorsteenmantel te zetten, dus ik ben hier erg blij mee."

*Update: na bestraffing JK Vernay

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 november 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons