van der Horst

Adria: Ehrlacher en Urrutia claimen poles, Vervisch (P2) en Magnus (P4) uitstekend in shoot out

Thed Björk - Yann Ehrlacher - Frédéric Vervisch
Thed Björk - Yann Ehrlacher - Frédéric Vervisch
Yann Ehrlacher verstevigde op de Adria International Raceway zijn leiderspositie door in qualifying tien extra punten te scoren. De Lynk&Co-piloot lukte de snelste tijd in Q1 en recidiveerde in de shoot out waarin hij nipt een uitstekende Frédéric Vervisch voorafging. Comtoyou-teamgenoot Gilles Magnus bevestigde zijn vorm uit de oefenritten met een vierde chrono, hij start in race 2 naast Thed Björk vanop de tweede startrij. In tegenstelling tot Vervisch die in Q1 met een zesde tijd nipt buiten de prijzen viel, kwam Magnus zowel in Q1 (P3) als in Q3 tot scoren. Van Ehrlachers naaste achtervolgers sprokkelden enkel Vervisch en Santiago Urrutia punten. Laatstgenoemde start in race 1 vanop de pole dankzij diens tiende chrono in Q2. Pechvogel JK Vernay haalde de cut voor Q2 niet en start morgen tweemaal als dertiende.
Q1: Ehrlacher
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Sport
Vernay, tweede in de puntenstand, toonde zich na afloop van Q1 terecht misnoegd nadat hij in de beslissende slotfase kostbare tijd op de weegbrug had verloren en geen nieuw setje banden meer kon monteren. Gevolg: een dertiende tijd, tweemaal diens startpositie in beide races. Een prima zaak voor Ehrlacher die de snelste tijd lukte voor Cyan Racing-teamgenoot Santiago Urrutia en Gilles Magnus, de Belg verhinderde met zijn derde tijd een Lynk&Co-hattrick. Thed Björk moest immers vrede nemen met P4, voor Norbert Michelisz. De Hongaar verbeterde onder de finishvlag zijn tijd en wipte hiermee Vervisch uit de top 5. Esteban Guerrieri, derde in de puntenstand, wist zich met een twaalfde chrono maar nipt voor Q2 te kwalificeren.

Q2: Vervisch 
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Elf rijders slechts in Q2 nadat Gabriele Tarquini, in Q1 goed voor P10, startverbod kreeg om er in de slotminuut te zijn afgegaan. In een sessie waarin teamstrategie de bovenhand nam, toonde Vervisch zich sneller dan Ehrlacher, Björk, Magnus en Muller. Zij stootten door naar de shoot out, ten koste van Girolami, Michelisz, Coronel, Guerrieri en Urrutia die niet geheel onverwacht op P10 eindigde en dus de pole voor de openingsrace erfde.

Q3: Ehrlacher
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing Team Audi RS 3 LMS WTCR
Tom Coronel - DHL Comtoyou Racing Team Audi RS 3 LMS WTCR
In de ultieme confrontatie met drie Lynk&Co's en twee Audi's, verkoos Frédéric Vervisch als eerste aan te zetten. De West-Vlaming leverde met zijn 1.49.510"-chrono een sterke ronde af. Snel genoeg om Björk, teamgenoot Magnus en een stuntelende Muller terug te wijzen, maar niet voldoende om Ehrlacher van een eerste seizoenspole te houden. De jonge Fransman deed 0.163" beter dan onze landgenoot en vergroot dankzij vijf extra punten zijn voorsprong op JK Vernay tot 26 eenheden. Vervisch van zijn kant sluipt dan weer vier punten dichter bij diezelfde Vernay en Guerrieri.

 Adria: Uitslag Q1 
Adria: Uitslag Q2
Adria: Uitslag Q3
Adria: Stand Rijders na Qualifying 

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 6 november 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons