van der Horst

Adria: Ehrlacher op titelkoers na dominante zege, Vervisch en Magnus mee op podium

Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Met nog één meeting te gaan ligt Yann Ehrlacher (Lynk&Co) meer dan ooit op titelkoers na een dominante zege in race 2 op de Adria International Raceway. De Fransman domineerde het tweede treffen van start tot finish en werd op het podium geflankeerd door het Audi Comtoyou Racing-duo Frédéric Vervisch & Gilles Magnus. Yvan Muller en Gabriele Tarquini vervolledigden de top 5. Ehrlacher reist eind deze maand naar Sochi met een comfortabele voorsprong van 35 punten op Vervisch die in de stand over Vernay, Guerrieri en Urrutia is gewipt.
Frédéric Vervisch - Yann Ehrlacher - Gilles Magnus
Frédéric Vervisch - Yann Ehrlacher - Gilles Magnus
Vierde Cyan Racing zijn 25-jarige jubileum met overwinningen van Urrutia en Ehrlacher, dan had ook het Comtoyou Racing-team van Jean-Michel Baert, vandaag goed voor drie podiumplaatsen, alle reden tot juichen. Frédéric Vervisch klimt in Adria via een zesde en tweede stek niet alleen op naar de tweede plaats in de tussenstand, maar kan alweer een TAG Heuer-horloge aan zijn verzameling toevoegen om onderweg de snelste rondetijd te hebben neergezet.

Gilles Magnus wint WTCR & Junior Driver Trophy
Gilles Magnus wint WTCR & Junior Driver Trophy
Gilles Magnus die zich in beide wedstrijden een snelle,toegewijde teammaat voor Vervisch toonde, is nu reeds zeker van de eindzege in zowel de WTCR - als de Junior Driver Trophy. Het sterke weekend van beide Vlamingen, gekoppeld aan de knappe tweede stek van Noorderbuur Tom Coronel in de openingsrace, stuwt het Comtoyou Team Audi Sport bovendien naar de tweede plaats in het teamkampioenschap.

Start Race 2
Start Race 2
Polesitter Yann Ehrlacher behoudt bij de start nipt de leiding voor Vervisch. De Audi-rijder krijgt in de eerste bocht een tikje mee van Björk, die Zweed verliest hierbij zijn derde stek aan Magnus en valt naar de achtste plaats terug.  Muller rondt de openingsronde af in vierde stelling voor Esteban Guerrieri die bij de start vier plaatsen had goedgemaakt. De Argentijn verliest zijn vijfde stek evenwel in de slotfase aan de afscheidnemende Gabriele Tarquini, auteur van een opgemerkte remonte want pas als twaalfde van start gegaan.

Jean-Karl Vernay - Hyundai Team Engstler
Jean-Karl Vernay - Hyundai Team Engstler
De openingsronde is fataal voor  titelkandidaat Jean-Karl Vernay. Wanneer Nestor Girolami weer de baan opkomt na door Yvan Muller breeduit te zijn geduwd, komt het tot een clash met Vernay en Coronel, met opgave van de Argentijn en de Nederlander als gevolg. Vernay kan na reparatie in de pits nog wel verder maar zal pas als 19de finishen. Het incident wordt na de race nog onderzocht, de uitslag kan dus mogelijk nog wijzigen. Race 1-winnaar Urrutia van zijn kant komt niet verder dan een 13de stek, de Uruguyaan moet zijn tijdelijk met Guerrieri gedeelde tweede plaats in de puntenstand alweer inleveren en staat nu vierde, voor pechvogel Vernay.


Adria: Uitslag Race 2  
Adria: Stand Rijders na Race 2 
Adria: Stand Junior Driver Trophy na Race 2
Adria: Stand WTCR Trophy na Race 2
 Adria: Stand Teams na Race 2

Foto's: FIA WTCR



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 november 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons