van der Horst

Adria: Urrutia wint eerste race - Coronel knap tweede

Tom Coronel feliciteert winnaar Santiago Urrutia
Tom Coronel feliciteert winnaar Santiago Urrutia
Santiago Urrutia (Lynk&Co) kon vanochtend in Adria zijn pole positie omzetten in de zege, zijn tweede van het seizoen. Esteban Guerrieri had in zijn Honda vanop de tweede plaats een betere start en kon de leiding nemen maar de Uruguayaan zette op het einde van de eerste ronde die situatie recht met een mooie inhaalactie in de laatste bocht. Guerrieri moest met nog enkele ronden op de teller ook nog de tweede plaats laten aan Tom Coronel (Comtoyou Audi), meteen het beste resultaat van het seizoen voor de Nederlander.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Gilles Magnus en Frédéric Vervisch mochten als respectievelijk zevende en negende aan de race beginnen. De beide Comtoyou Audi's namen een goede start, Magnus probeerde aan de buitenkant wat plaatsen te winnen maar zag halverwege de openingsronde zijn teamgenoot langszij komen. Ook Nathanaël Berthon kwam goed uit de startblokken en haakte zijn Audi aan de Comtoyou-trein op P7, 8 en 9.

Het Audi-trio had met Nestor Girolami (Honda) op P6 een zwaardere auto voor hen rijden en halverwege de wedstrijd zette Vervisch al een eerste maal de aanval in. Dat lukte niet en daardoor besloot men bij Comtoyou om Magnus een poging te laten wagen.

Met nog vijf ronden te gaan zagen we de opgave van Berthon. De Fransman was in duel met landgenoot Jean-Karl Vernay (Hyundai) voor de negende plaats maar bij een contact brak de rechtervoorwielophanging van de Audi.

Tom Coronel
Tom Coronel
Een halve ronde later zette Coronel de aanval in op Guerrieri voor diens tweede plaats, ze reden bijna een halve ronde zij-aan-zij maar de Nederlander haalde het. Op datzelfde moment was er nog een Audi/Honda-duel, en wel tussen Magnus en Girolami. De Antwerpenaar zette zijn Audi aan de binnenkant van één van de haarspeldbochten, liet hem wat naar buiten lopen en zo kon Vervisch ze beide passeren voor P6.

Achter de top drie (Urrutia, Coronel, Guerrieri) kenden zowel Norbert Michelisz (Hyundai, vierde) als Yvan Muller (Lynk&Co) een vrij rustige eerste wedstrijd. De missie van kampioenschapsleider Yann Ehrlacher (Lynk&Co) was vooral om uit de problemen te blijven, hij eindigde als elfde nadat de afscheidnemende Gabriele Tarquini (Hyundai) hem in de laatste ronde nog een top tien-klassering afhandig maakte.

Adria: Uitslag Race 1

Adria: Stand Rijders na Race 1 


Foto's: FIA WTCR & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 november 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adria.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons