van der Horst

Adrien De Leener mikt op Blancpain Endurance in 2015

AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
De naam van onze landgenoot Adrien De Leener duikt de laatste jaren geregeld op in de internationale racewereld. Afgelopen jaar betwistte hij nog de European Le Mans Series, een kampioenschap waarin hij zijn schare van de pech kende, maar niettemin enkele keren van het podium mocht proeven. Eerder werkte hij reeds tal van wedstrijden af in het kader van de prestigieuze Maserati Trofeo en bovendien ging hij in 2012 zelfs met de Junior-titel aan de haal. Na enkele testen met AF Corse, besloot De Leener het voorbije seizoen zich toe te leggen op de GT3-racerij; een verhaal dat in 2014 een vervolg moet krijgen met zelfs een deelname aan de 24 Hours of Spa.
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Opvallen doet hij wel, de knalgele Ferrari 458 Italia GT3 van AF Corse met aan boord Adrien De Leener en zijn vaste teamgenoot Cédric Sbirrazzuoli. Het jonge duo liet in 2014 enkele flitsen van klasse zien, maar de pechduivel sloeg ongenadig hard toe waarna meermaals met het zicht op podium de handdoek geworpen moest worden. Niettemin lukte de Belgisch-Monegaskische tandem tweemaal het podium afgelopen jaar. Voor 2015 wordt de lat evenwel nog hoger gelegd, want het doel is niets minder dan een volledig seizoen Blancpain Endurance Series in de potente Ferrari 458 Italia GT3. "Voorlopig blijft het nog afwachten hoe we alles kunnen concretiseren, maar BES met AF Corse is het programma dat we voor ogen hebben momenteel," aldus de 25-jarige Belg. Gezien de 24 Hours of Spa integraal deel uitmaken van het kampioenschap, staat ook de Ardeense etmaalrace met stip aangeduid in de agenda's van het jonge duo.

AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Er is momenteel evenwel een klein obstakel in die zin dat de prestaties van De Leener ook de officials niet onopgemerkt zijn gebleven. Daardoor is onze landgenoot "gepromoveerd" van Bronze-piloot naar een rijder in de Silver-categorie en dat maakt dat hij geen competitieve line-up kan vormen met teamgenoot Sbirrazzuoli binnen de Pro-Am Cup. Twee Silvers kunnen immers alleen in actie komen met een derde Bronze. "Ik begrijp deze beslissing zelf redelijk moeilijk. We hebben enkele mooie resultaten gereden, maar we hebben ook veel pech gekend. Ik rij slechts een handvol races per jaar, hoe kan je me dan als Silver-rijder gaan beschouwen?", vraagt De Leener zich af in een gesprek met Autosport.be. Toch zijn er duidelijke plannen voor volgend seizoen, "ongeacht de beperkingen die de nieuwe categorisering met zich meebrengt, willen we werken op een programma in de Blancpain Endurance Series voor 2015." 

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 29 december 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons