van der Horst

Adrien Formaux maakt WRC-debuut tijdens Rally van Kroatië

Ford Fiesta Rally
Ford Fiesta Rally
Adrien Fourmaux zal het in Kroatië overnemen van Teemu Suninen en debuteren met de Ford Fiesta WRC. Dit weekend zal de Fransman ook starten in de Arctic Rally, in WRC2. Zijn Ford Fiesta Rally2 zal voor het eerst gedoopt zijn in Red Bull-kleuren: de nieuwe sponsor van M-Sport.
De jonge Fransman, die bijgestaan wordt door de Belg Renaud Jamoul, kan niet wachten om de stap naar het WRC te zetten. "Dit seizoen is buitengewoon belangrijk voor mij en het is motiverend dat niet alleen M-Sport vertrouwen in mij heeft, maar dat nu ook Red Bul mij ondersteunt. Mijn ogen zijn ook stevig gericht op de voorbereiding op mijn WRC-debuut in de Rally van Kroatië, een gloednieuw evenement. Hopelijk de eerste van velen aan de top van de rallysport", zegt de 25-jarige Formaux.

"Mijn seizoen 2021 begon goed met een tweede plaats in WRC2 in de Rallye Monte-Carlo. En nu is het de bedoeling om opnieuw mee te doen voor een goed resultaat tijdens de Arctic Rally Finland van dit weekend."

Ook voor M-Sport is het een blij weerzien met Red Bull. Samen hielpen ze Sébastien Ogier in 2018 nog aan de wereldtitel. Vooral met oog op 2022 en de nieuwe WRC-reglementen is de komst van de Oostenrijkse drankgigant een welgekomen steun. “Veel van onze middelen gaan naar onze inspanningen om het best mogelijke pakket klaar te hebben richting 2022. Met Red Bull aan boord is dit een grote opsteker voor het team”, aldus topman Malcolm Wilson. “Niet alleen geloven ze dat we een toekomstige rally in het team hebben, maar hebben ze ook vertrouwen dat onze designers en ingenieurs opnieuw een winnende wagen zul leveren.”

De Arctic Rally vind dit weekend plaats, die van Kroatië van 22 tot 25 april.

Foto: M-Sport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Rally Championship op dinsdag 23 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Arctic Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons