van der Horst

Aero GT is de meest extreme straatlegale Morgan ooit

Morgan Aero GT
Morgan Aero GT
Het was even wachten nadat Morgan deze winter een teaser van de Aero GT de wereld in slingerde, maar het resultaat mag er zijn. Op de Autosalon van Genève presenteerde de eigenwijze Britse sportwagenfabrikant het klapstuk uit de Aero 8 reeks, waarvan binnenkort de productie eindigt. De Morgan Aero GT verschijnt in een zeer beperkte oplage van 8 stuks, die allen reeds vergeven zijn.
  • LTF
Morgan Aero GT
Morgan Aero GT
Met de GT geeft Morgan de Aero een afscheid in stijl, de Aero waarvan de familielijn teruggaat tot 2001 met de Morgan Aero 8 Roadster. Ook wordt er afscheid genomen van de atmosferische 4.8 liter V8 van BMW, die de Aero GT momenteel aandrijft. De krachtbron produceert 367 pk die gekoppeld is aan een handmatige transmissie met zes versnellingen. De Britse retro sportwagen sprint in amper 4,5 seconden naar de 100 km/u en haalt een topsnelheid van 273 km/u. Het gewicht van de Morgan Aero GT is slechts 1.180 kilogram.

Lees ook: Morgan toont de ultieme Aero 8: de Aero GT

Morgan Aero GT
Morgan Aero GT
Ook is er door Morgan gedacht aan de aerodynamica, met o.a. een diffusor en de geventileerde wielkasten. Elke klant mag de Aero GT volledig naar eigen smaak samenstellen. De ultieme Aero 8 wordt gefabriceerd door de afdeling Morgan Special Projects en de opbouw van de sportwagen duurt 8 tot 10 weken. De trotse koper van een Morgan Aero GT mag de productie van zijn of haar wagen zelf bijwonen.

Foto's: Morgan Motor



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Autosalon op vrijdag 9 maart 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons