van der Horst

Affiche 3/10: een verzamelaffiche met Italiaanse glorie voor de 100ste verjaardag van de CrowdStrike 24 Hours of Spa

Ode aan Italië met de derde affiche van de CrowdStrike 24 Hours of Spa
Ode aan Italië met de derde affiche van de CrowdStrike 24 Hours of Spa
De verzamelaffiches van de CrowdStrike 24 Hours of Spa (26-30 juni) vallen in de smaak! Na de officiële affiche met de Mercedes-AMG en een variant in het teken van Porsche, zijn voor het eerst twee verschillende merken te zien die deur aan deur de Raidillon proberen te temmen. En met meer dan negentig jaar verschil, springt het verschil in filosofie tussen die twee modellen meteen in het oog.
  • De Swert Opticiens
Aan de rechterkant, de Lamborghini Huracan GT3 Evo 2, in dit geval het exemplaar van Barwell Motorsport. Het is een van de populairste, moderne GT3-wagens. Met vijf successen in de subcategorieën (drie in de Silver Cup, één in Pro-Am en één in de Am Cup), heeft de constructeur uit Sant’Agata Bolognese bijna alles gewonnen in de CrowdStrike 24 Hours of Spa… behalve het algemene klassement. Daar blijft de beste prestatie een achtste plaats. De resultaten in de divisies tonen echter aan dat de Italiaanse schone geen gebrek toont aan snelheid of betrouwbaarheid. De ambitie van Lamborghini is dan ook duidelijk: eindelijk zijn naam schrijven op de erelijst van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. De stier zou op die manier drie andere Italiaanse merken vergezellen: Ferrari, Maserati en Alfa Romeo.
 
Affiche 3 van de CrowdStrike 24 Hours of Spa 2024
Affiche 3 van de CrowdStrike 24 Hours of Spa 2024
Die laatste constructeur telt in totaal zeven successen en heeft vooral in de eerste jaren zijn stempel gedrukt op de 24 Uur. De triomfen van de Quadrifoglio werden immers neergezet in een periode van tien jaar, tussen 1928 en 1938. Op de verzamelaffiches hebben de organisatoren gekozen voor het exemplaar van 1932. De winnende rijders – Antonio Brivio en Eugenio Siena – doen enkel bij specialisten een belletje rinkelen, maar zoveel kan niet gezegd worden van het team dat Alfa Romeo officieel vertegenwoordigde.
 
De editie 1932 staat immers in het teken van het eerste optreden van de Scuderia Ferrari in de toenmalige 24 Uur van Francorchamps. Om het met een gezegde van Julius Caesar te stellen, Enzo Ferrari kwam, zag en overwon. De Commendatore en zijn troepen trokken bij hun debuut met de Alfa Romeo 8C 2300 MM niet alleen huiswaarts met de overwinning, ook de tweede plaats was voor hen weggelegd.
 
In zekere zin worden dus drie Italiaanse constructeurs (Ferrari werd opgericht in 1947) in de kijker gezet op deze groen-wit-rode affiche (zoals de luchtballon in de achtergrond) die de tifosi absoluut in hun bezit zullen willen krijgen!
 
Ter gelegenheid van de eeuweditie van de Belgische dubbele race rond de klok, heeft promotor SRO Motorsports Group aan artiest Guillaume Lopez gevraagd om tien verschillende versies te maken van de officiële affiche. De ideale manier om een eeuw geschiedenis en alle constructeurs in de verf te zetten die in 2024 aan de start staan.
 
Alle verzamelaffiches zullen beschikbaar zijn in beperkte oplage in de verschillende merchandisingstands tijdens de week van de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Over een tiental dagen stellen we de vierde affiche voor. Welk merk had u graag in beeld gezien?

Persbericht CrowdStrike 24 Hours of Spa
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons