van der Horst

Afgeslankte deelnemersvelden in Silverstone

ELMS Silverstone
ELMS Silverstone
Dit weekend gaan het FIA World Endurance Championship en de European Le Mans Series van start op het circuit van Silverstone, op zich een geweldige affiche. Toch blijkt de eerste manche van het seizoen niet de verhoopte deelnemers-velden te kunnen aantrekken. Werden er in februari nog 35 wagens aangekondigd voor het volledige WK uithouding, blijven er daar in Engeland nog maar 29 van over. Ook in de ELMS is het niet veel beter, na een grand cru seizoen 2014 met startvelden ruim boven de 40 startnummers, flirt men ondertussen alweer met de grens van 30 eenheden. Bovendien kenmerken beide kampioenschappen zich door een onderverdeling in maar liefst vier klassen. Een kleine rekensom leert ons dat beide series samen evenveel wagens op de piste brengen als de 60 GT3's die dit weekend in Monza verwacht worden.
  • Powercars
Start 6 Hours of Silverstone
Start 6 Hours of Silverstone
In het FIA WEC is Nissan uiteraard de grote afwezige, en mede dankzij het forfait van beide Rebellion R-One’s verschijnen er maar 7 LMP1’s aan de start. Met een verderzetting van de strijd tussen Audi, Porsche en Toyota kan men echter moeilijk klagen. In LMP2 viel vandaag nog een bijkomende afzegging te noteren, SARD-Morand zal beide Morgan EVO Judds namelijk thuislaten, het zou niet goed boteren tussen de Zwitserse en Japanse kant van het team en inmiddels is het Oekraïense (!) Kairos Technologies meerderheidsaandeelhouder geworden van de equipe. 

GTE-Pro gaat op volle kracht van start en schotelt net als LMP1 een driestrijd voor, maar dan tussen Ferrari, Aston Martin en Porsche. In GTE-Am is het uitkijken naar de komst van de Larbre Corvette C7.R.

--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC 6H SILVERSTONE ---

Ginetta LMP3
Ginetta LMP3
Ook in de ELMS vielen er de voorbije dagen enkele forfaits te noteren. Zo blijkt men bij Algarve Pro Racing (Ligier JSP2) nog steeds last te hebben van koudwatervrees, terwijl het in de nieuwe LMP3-klasse voornamelijk een kwestie is van de Ginetta’s op tijd geleverd te krijgen. Van de aangekondigde zeven exemplaren lijken er maar vijf te komen opdagen, hopelijk kunnen Onroak en LAS later op het seizoen voor wat variatie zorgen binnen de aantrekkelijk ogende formule. 

Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing - BMW Z4 GTE
Met 11 LMP2’s (vier verschillende chassis) presenteert de top klasse zich gezond, al lijkt het veld niet zo sterk als vorig jaar. Het Russische SMP Racing stelt het debuut van de nieuwe BR01 vooralsnog uit en doet opnieuw een beroep op AF Corse om twee Oreca 03’s te runnen. GTE belooft voorts een spektakelstuk te worden met alle 9 wagens present, met 6 Ferrari’s plus twee Porsches en een semi-fabrieks BMW van Marc VDS had de diversiteit wel wat beter gekund. 

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H SILVERSTONE ---

Foto's: DPPI/ELMS, WEC, MVDS & GinettaDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 8 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons