van der Horst

Africa Eco Race: 12de editie op gang geschoten

Africa Eco Race
Africa Eco Race
Voor het vierde jaar op rij, en bij een aangename 20 graden, organiseerde de Zuid-Franse stad Menton op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari de administratieve en technische controles van de Africa Eco Race. 300 voertuigen meldden zich voor de editie 2020 van het Afrikaanse avontuur dat van start gaat in Tanger op dinsdag 7 januari.
  • Hamofa Performance
Jean-Louis Schlesser
Jean-Louis Schlesser
Patron Jean-Louis Schlesser was duidelijk in zijn nopjes. “Ik ben tevreden dat het deelnemersaantal opnieuw is gegroeid met meer dan 20%. Vooral de toenemende internationale interesse met 34 nationaliteiten uit 5 continenten voor deze 12e editie is interessant. Niet alleen de kwantiteit, maar ook de kwaliteit is aanzienlijk is gestegen."


Africa Eco Race 2020
Africa Eco Race 2020
Nadien ging het richting Monaco waar Prins Albert II de start gaf voor het avontuur van meer dan 6000 km met 4000 km tegen de chrono in Marokko, Mauritanië en Senegal. Het parcours is voor 70% vernieuwd en zal een enorme uitdaging zijn voor mens en machine.

Op zondag werden de voertuigen verscheept voor een tocht van 48 uur op de Middellandse Zee richting Tanger.
Dinsdag 7 januari wordt de eerste etappe verreden van Tanger naar Tarda over 754 km met een korte special van 23 km tussen Kenitra en Zardal. De rally eindigt 12 etappes later in Dakar op 19 januari, met een rustdag op 12 januari in Dakhla.  

Foto's: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op zondag 5 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons