van der Horst

Etappe 6: Geen verschuivingen na eerste etappe in Mauretanië

Jacky Loomans - Toyota
Jacky Loomans - Toyota
Na de rustdag van gisteren zijn de deelnemers aangekomen in Mauretanië voor opnieuw vijf etappes op rij. Vandaag stonden tussen Dahkla en Chami 611 km op de teller waarvan 174 km tegen de klok. De Fransman Sabatier won zijn derde KP voor Szalay en Sazonov. Leider Schlesser klokte de vierde chrono op 5 minuten van de winnaar, terwijl Stephane Henrard ditmaal de snelste Belg was met de zesde tijd op 6 minuten. Loomans werd vandaag pas twaalfde en verloor iets meer dan 14 minuten.
Schlesser blijft uiteraard sterk aan de leiding met een voorsprong van 49 minuten op Jacky Loomans, maar deze laatste voelt de hete adem in zijn nek van Sabatier na diens derde overwinning in zes etappes. Henrard blijft knap zevende in de tussenstand.

Bij de motoren was de Oostenrijker Theuretzbacher aan zijn tweede zege toe voor Pisano, Gabari en onze landgenoot Joris Van Dyck. De Franse Honda rijder behoudt de leiding met een dikke 13 minuten voor op zijn landgenoot Dominique Robin, terwijl de derde Fransman in de rij de top 3 afsluit op 40 minuten. Joris van Dyck staat vierde op amper drie minuten van de top 3, terwijl de tweede Belg Gwen Backx de top 5 afsluit.

Foto: RossignolSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op maandag 6 januari 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons