van der Horst

Slotetappe was formaliteit voor Schlesser en Pisano

Top 3
Top 3
Met twee verbindingsritten van samen 281 km en een laatste etappe van 24 km gingen de deelnemers op Senegalese bodem hun laatste rit tegemoet richting het strand van Dakar. De winnaars waren reeds gekend want de speciale rit van vandaag werd niet in het klassement opgenomen en dus stond de uitslag gisteren reeds vast.
Loomans-Driesmans - Toyota
Loomans-Driesmans - Toyota
De Fransman en meervoudig winnaar Jean-Louis Schlesser en co Thierry Magnaldi maakten er een erezaak van om hun vijfde etappezege te boeken en pakten een zes op zes sinds het ontstaan van de Africa Eco Race. Essers, Lauwers en Boerboom waren vandaag met hun MAN truck de snelste Belgen;   meer dan een erezaak werd dat niet, want de tweede en de derde in de eindstand, onze landgenoten Loomans met de Toyota en Henrard met de Volkswagen Buggy TDI kwamen samen over de meet en na een knappe wedstrijd over elf etappes vervolledigen ze naast Schlesser het eindpodium. De Fransman Sabatier werd derde voor de Tsjech Tomecek die met zijn Tatra de eerste vrachtwagen werd voor de Scania van de Hongaar Kovacs. De Iveco van Bouwens werd in
Henrard-Barbier - VW Buggy TDI
Henrard-Barbier - VW Buggy TDI
het eindklassement derde Belg op een 17de plaats of een plaatsje beter dan de MAN van Essers. Rudy Goeminne werd samen met Erwin Imschoot 31ste in de Buggy en sloten het Belgisch hoofdstuk af bij de wagens en de trucks.

Joris Van Dyck
Joris Van Dyck
Bij de Motoren was de Oostenrijker Theuretsbacher voor de vijfde maal de snelste voor de Fransen Pisano en Jobard. Ook Pisano was gisteren reeds zeker van de zege voor zijn landgenoot Robin en onze landgenoten Van Dyck en Backx. Gilles Vanderweyen werd derde Belg met een 12de eindplaats. Robin brak gisteren nog zijn voet, kwam niet aan de start van de laatste etappe en kwam op krukken over de finish om de zilveren medaille te ontvangen.


Foto's: Rossignol - Dakar Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zaterdag 11 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons