van der Horst

Africa Eco Race met Loomans als een van de favorieten

Loomans-Driesmans - Toyota
Loomans-Driesmans - Toyota
In de schaduw van de grote Dakar rally in Zuid-Amerika, wordt voor de echte Afrika liefhebbers op 28 december de zesde Africa Eco Race op gang geschoten. Kwalitatief en kwantitatief het kleine broertje van de wedstrijd in Zuid-Amerika, maar competitief met dezelfde instelling. Avontuur!
  • Hamofa Performance
Africa Eco Race 2015
Africa Eco Race 2015
De deelnemers gaan op 28 december vanuit Frankrijk richting Motril in Spanje van waaruit ze worden verscheept naar Nador in Marokko. De eerste KP gaat van start op 30 december en de wedtrijd eindigt op 11 januari op het strand van Dakar. 12 KP's staan op het programma met één rustdag halfweg. De deelnemers gaan van Marocco over Mauretanië richting Senegal waarbij hun voertuigen bijna 6000 km op de teller zullen hebben, waarvan 3500 tegen de chrono.

29 motoren en 81 wagens en trucks komen aan de aftrap. Ook verschillende Belgen tekenen present, met uiteraard opnieuw Loomans/Driesmans die tot de favorieten behoren met hun Toyota. Verder nog Imschoot/Forthomme (Toyota), Essers/Lauwers/Cooninx (MAN), Bouwens/Bouwens/Berghmans (Iveco), Collin/Gavrilov/Fontyn (Iveco), Cocozza (Toyota), Belmans/Slegers/Geuens (MAN), Govaerts/Boerboom (Iveco), Bocken/Matthys (Toyota), Stroo/Loeys/Hellewaut (Mercedes) en Vanderweyen (KTM) bij de motoren als Belgische Teams.

Foto: Rossignol


Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op vrijdag 26 december 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons