van der Horst

Alle Belgen uit de strijd bij de truck en de auto’s

Loomans-Driesen - Toyota
Loomans-Driesen - Toyota
De Africa Eco Race 2015 is flink uitgedund in de zevende en achtste etappe en dat is vooral slecht nieuws voor de Belgen die deelnemen aan deze woestijnrally. Bij de wagens en de trucks zijn namelijk alle landgenoten reeds buiten strijd waarbij vooral Loomans Racing rake klappen incasseerde met alle voertuigen momenteel in het opgavepark.
  • St. Paul
Igor Bouwens, Gregoor Bouwens en Dave Berghmans konden het bivak van Azougui bereiken, maar al snel bleek dat motorschade op hun Iveco ter plaatse niet te herstellen was.

Noël Essers en zijn co-piloten Marc Lauwers en Johan Cooninx hadden ondertussen de nacht doorgebracht in hun gekantelde MAN truck. 24 uren na de buiteling lag de MAN truck nog steeds op dezelfde plaats. Ook hier moest de handdoek in de ring worden gegooid.

Ook Jackie Loomans en Frits Driesmans verloren enorm veel tijd toen ze vast kwamen te zitten tussen de duinen en het vervelende kamelengras. Ook dit duo zou niet meer aan de start verschijnen gezien Jacky af te rekenen kreeg met een vervelend abces. Daarenboven was teamgenoot Noël Essers nog steeds niet in het bivak; resultaat was dus de opgave van het ganse Art of Speed Team.

Erwin Imschoot en Jean-Paul Forthomme, de mannen die in de Toyota Hilux rijden waarmee Jackie en Frits vorig jaar tweede werden en de kleuren verdedigen van Vanderhorst Racing en Real, zijn gisteren zwaar gecrasht waarna de bemanning met een helikopter werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De overblijvers gingen gewoon door tijdens de negende etappe over 366 km. De Noor Pål Anders Ullevålseter won nog maar eens voor de verandering en liet de Namibiër Ingo Waldschmidt, de Oostenrijker Robert Theuretzbacher en onze landgenoot Gilles Vanderweyen ver achter zich.
In de tussenstand staat de Noor uiteraard nog steeds aan de leiding met een gigantische voorsprong van 2u32min op Theuretzbacher en 4u04min op Vanderweyen. Deze zal echter nog alles uit de kast moeten halen om zijn podiumplaats te verdedigen, want de Waldschmidt volgt op amper 39 seconden.

Jean-Antoine Sabatier won opnieuw bij de wagens en de trucks met zijn Bugga One voor de OSC van de Rus Anton Griforov en de Fransman Mathieu Serradori. Weinig verandering in de voorste gelederen waar de Fransman Sabatier nog steeds strijdt levert met zijn landgenoot Serradori voor de zege. Het verschil is 3min20sec., terwijl de Kamaz van de Rus Shibalov volgt op 50 minuten.

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op donderdag 8 januari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons