van der Horst

Jacky Loomans moet achtervolgen na sterke start

Loomans-Driesen - Toyota
Loomans-Driesen - Toyota
De Africa Eco Race is nu vier dagen oud en de piloten hebben reeds 2002 km achter de rug waarvan 1306 km tegen de chrono. Jacky Loomans kende een schitterende start, maar verloor nadien een half uur en moet nu in het offensief. Bij de motoren heeft favoriet Ullevalseter reeds flink aan de boom geschud.
Imschoot-Forthomme - Toyota
Imschoot-Forthomme - Toyota
Bij de auto’s en de vrachtwagens was de eerste rit een zegetocht voor onze landgenoot Jacky Loomans in zijn Toyota met amper 4 seconden voorsprong op Cherednikov uit Kazachstan in een Hummer. De onfortuinlijke Limburger, genavigeerd door Driesmans, verloor tijdens de tweede etappe echter een dik half uur en werd terug geslagen naar de zesde plaats op 21 minuten van de Tsjechische Hummer van Zapletal. Loomans herpakte zich op nieuwjaarsdag en greep de zege in de derde etappe. Zodoende kwam hij terug post vatten op de derde plaats na de Kazak Sazonov die reeds de derde leider was in evenveel dagen. Vandaag was Zapletal de snelste en kwam Loomans als vijfde over de streep op 12 minuten van de winnaar.

De Tsjech Zapletal komt zodoende na vier dagen wedstrijd opnieuw aan de leiding met 6 minuten 27 seconden voor op de Kazak Sazonov en 19min. 12 sec. op Jacky Loomans. Het duo Imschoot/Forthomme volgen met hun Toyota in achtste stelling op 1 u. 10 min. terwijl de Iveco van Bouwens/Berghmans/Bouwens en de MAN van Essers/Lauwers/Cooninx respectievelijk volgen op 5u. 6 sec. en 6u. 3 sec.

De eerste truck, de Kamaz van het Russische trio Shibalov/Amatyck/Khisamiev volgt op een schitterende vijfde plaats algemeen op 34 min van de leider.    

Bij de motoren was de Noorse superfavoriet Pal Anders Ullevalseter met zijn KTM reeds viermaal op rij de snelste en heeft nu reeds een voorsprong van meer dan twee uren bijeen gereden op de Oostenrijker Theuretzbacher die vandaag onze landgenoot Vanderweyen naar de derde plaats verwees in de tussenstand.

Foto's: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op vrijdag 2 januari 2015.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons