van der Horst

Africa Eco Race: Loomans verliest veel tijd en leidersplaats

Anton Shibalov - Kamaz
Anton Shibalov - Kamaz
Gisteren werd de zesde etappe geneutraliseerd door de slechte weersomstandigheden. Deze rit stond ook in het teken van de grensovergang van Marokko naar Mauretanië waar het deelnemersveld nog vijf proeven voor de wielen geschoven krijgt alvorens op 11 januari in Senegal richting Dakar te rijden.
De zevende etappe ging van Chami richting Azougui. De zege bij de motoren was opnieuw voor de Noor Pal Anders Ullevalseter die hierdoor zijn voorsprong verder uitdiept tot 2u11min op de Oostenrijker Theuretzbacher en 3u46min op onze landgenoot Vanderweyen die knap derde staat.

Winst bij de auto’s en de trucks was er vandaag voor de Fransman Serradori in zijn Predator voor zijn landgenoot Sabatier in de Bugga One en de Rus Shibalov in diens Kamaz truck. Erwin Imschoot werd met een vierde plaats de beste Belg op 40 minuten van de winnaar, terwijl Jacky Loomans maar liefst 1u35 verloor en zijn leidersplaats moest inleveren.

De Rus Shibalov pakt in zijn Kamaz nu de leiding terwijl Loomans naar de vijfde plaats zakt op 43min van de Russische truck. 

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op dinsdag 6 januari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons