van der Horst

Africa Eco Race: Over and out voor de Belgen

Gilles Vanderweyen - KTM
Gilles Vanderweyen - KTM
De Africa Eco Race heeft een zware tol geëist binnen de Belgische rangen. Essers, Loomans en Bouwens liepen 12 uren straftijd op en kwamen niet tijdig aan de aftrap van de achtste etappe. Ook Imschoot kreeg acht uren straftijd aan de broek en dus is het ganse Belgische peloton uitgeteld voor een goede klassering op Vanderweyen bij de motoren na.
Bij de wagens en de trucks was de Fransman Sabatier in zijn Bugga One de snelste met een voorsprong van 14 minuten op zijn landgenoot Serradori in zijn Predator. Leider Shibolov verloor in zijn Kamaz 40 minuten en de leiding in de race. Deze is nu in handen van Serradori met een kwartier voorsprong op Sabatier. De Russische Kamaz van Shibalov staat nu derde op 24 minuten van de leider en heeft op zijn beurt 1u22min voorsprong op zijn land- en merkgenoot Kuprianov. Ook de Hummer van de Kazak Sazanov verloor vandaag 1u40min en mag een ereplaats vergeten.

Bij de motoren maar liefst zeven KTM’s op de eerste zeven plaatsen met de snelste chrono voor de Oostenrijker Theuretsbacher voor de Noorse leider Ullevelsater, die nog steeds stevig in het zadel zit voor de Oostrenrijker en onze landgenoot Vanderweyen die als enige Belg uitzicht heeft op het podium.

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op woensdag 7 januari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons