van der Horst

Belgen blijven stevig in het zadel tijdens eerste rit in Mauritanië

Art of Speed: Essers en Gregoor tijdens rustdag
Art of Speed: Essers en Gregoor tijdens rustdag
Na een welgekomen rustdag en een korte nacht zaten de deelnemers aan de Africa Eco Race reeds om 4u30 aan het ontbijt alvorens de zesde etappe met een verbindingsrit naar de grens met Mauritanië over 350 km, aan te vatten, gevolgd door een chronorit van 176 km tussen Arzmeila en Chami. Bij de motoren noteerden we de eerste zege van de Australische KTM-rijder Matt Sutherland, terwijl we bij de vierwielers een tweede dagzege lieten optekenen van een wagen. Ditmaal ging die eer naar de Franse Mercedes van Patrick en Lucas Martin. Het Belgische Gregoor Racing blijft aan de leiding in de tussenstand.
  • Powercars

Stevig duel voor de leiding

De Australiër Matt Sutherland won met zijn KTM bij de motoren voor de Honda van Giovanni Gritti en de Husqvarna van Paolo Lucci. De top drie van het klassement moest inleveren met een 12de chrono voor de Brit Lyndon Poskitt, een 15de voor de Noor Pal Anders Ullevalseter en een 20ste voor leider Alessandro Botturi. Ullevalseter pakt twee minuten terug op leider Botturi die de hete adem van de Noor nek in zijn nek voelt. Ullevalseter staat op amper 2 min. 5 sec. van de Italiaan.

Belgen blijven hun stempel zetten

Bij de wagens/trucks/SSV’s was het ditmaal de Tarek MERCEDES van Patrick en Lucas Martin die aan het langste einde trok. Het is de tweede zege van een wagen tijdens deze editie nadat de familie Fromont ook reeds een etappe achter zijn naam schreef. De Fransen waren iets sneller dan de leidende Iveco van onze landgenoten Bouwens, Boerboom en Driesmans. De Scania van het Hongaarse trio Kovacs, Acs en Czegledi kende technische problemen, maar pakte toch de derde chrono en moest vijf minuten toegeven op de Belgen die in de tussenstand 6 min. 30 sec. voorsprong tellen op de Mercedes van Patrick en Lucas Martin en 16min19sec. op de Hongaarse Scania.

Een andere Belgische trio dat het uitstekend doet is Noël Essers, Marc Lauwers en Tijs Vranken. Zij zijn opgerukt naar de vierde plaats algemeen, maar dan wel op 2 uur 30 min van de derde plaats en 2 uur 45 min. van hun leidende landgenoten. Art of Speed Essers moet nu rekenen op een foutje of pech van de concurrentie om de top drie binnen te duiken. Op de vijfde plaats en op amper acht minuten van de Belgische MAN staat de stweede Hongaarse Scania van Fazekas, Horn en Csakany.

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op dinsdag 14 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons