van der Horst

Africa Eco Race: Na SSV en truck, eerste zege van wagen

Igor Bouwens, Ulrich Boerboom & Frits Driesmans - Iveco
Igor Bouwens, Ulrich Boerboom & Frits Driesmans - Iveco
De derde etappe van de Africa Eco Race was een monsterrit van net geen 500 km tegen de chrono tussen Mahmid en Assa. Hierbij moesten de eerste duinen worden overwonnen en het was na de SSV's en de trucks nu de beurt aan de wagens om een etappe te winnen. Winst was er bij de motoren voor de Italiaan Alessandro Botturi die met zijn Yamaha de leiding overneemt van de Noorse KTM-rijder Ullevalseter. Bij de wagens ging de Buggy van Yves en Jean Fromont als eerste over de meet en zij pakken met een beetje geluk ook de leiding in de race.
Pal Ander Ullevalseter kon de Italiaan Alessandro Botturi niet lang voor blijven en na de tankbeurt besloten ze samen te werken richting finish. Dit bracht de zege op voor de Italiaan alsook de leiding in de tussenstand. De Noor volgt nu op 2'44" van de Italiaan en beiden hebben ze hun voorsprong uitgediept tot 23 minuten op de andere Noorse KTM rijder, Felix Jensen. Deze werd trouwens derde tijdens deze lange marathonrit. 

De derde etappe ging, na winst van een SSV en een truck, nu voor het eerst dit jaar naar een wagen. Het Franse duo Yves en Jean Fromont kende een probleemloze dag en had met hun Tarek Buggy aan de meet een voorsprong van 4'20" op hun landgenoten Patrick en Lucas Martin in de Mercedes Buggy. Vader en zoon Fromont pakken ook de leiding, maar dat hebben ze te danken aan het feit dat de Scania van het leidende trio Miklos Kovacs, Lazlo Acs en Peter Czegledi stopte om de gestrandde Iveco van hun Belgische opponenten Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans uit de duinen te trekken. Zonder de hulp van het Hongaarse team zouden onze landgenoten veel meer tijd hebben verloren. Een ingreep dat het Hongaarse team wel de leiding kost. Ze volgen nu op een kleine minuut van de Franse buggy terwijl het Belgische trio naar de vierde plaats verhuist op een half uur van de leiders.

Foto: Africa Eco Race
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op vrijdag 10 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons