van der Horst

Openingsdag met verrassingen

Fretin/Duplé - CAN AM
Fretin/Duplé - CAN AM
Gisterenmorgen arriveerden de deelnemers aan de Africa Eco Race in de haven van het Marokkaanse Tanger. Na de douaneformaliteiten volgde er reeds een verbindingsrit van 241 km richting Kenitra waar tegen de middag de echte start werd gegeven. Op de eerste dag kregen de deelnemers 754 km voor de wielen geschoven van Tanger naar Tarda. De eerste KP was echter een zeer korte, amper 23 km.
Bij de motoren was er een eerste zege voor de Italiaan Alessandro Botturi, die met zijn Yamaha twee minuten sneller fietste dan de KTM van de Britse Lyndon Poskitt en iets meer dan vier minuten pakte op de Noor Felix Jenssen. Interessant was de vijfde chrono van de jongste onder de deelnemers, de 18-jarige Konrad Dabrowski.
 
Bij de vierwielers was het CAN AM SSV dat de eerste dag kleurde met vier wagens in de top vier. Het Franse duo Benoit Fretin en Cédric Duplé is de eerste leider, voor de Nederlandse solo-rijder Sander Derikx. Het dagpodium werd vervolledigd door de Nederlanders Ruud Vollebregt en Frederik Meijer.

We moeten naar de 5e plaats kijken om de eerste auto te vinden. De Britse Bowler van Alex Cole & Emma Osman. Zij haalden het van de indrukwekkende Ford Raptor T2 van Alexey Titov en Dmitry Pavlov. De Russen waren op hun beurt sneller dan de Monegaskische rookies Sebastien en Marc Leroy Remy in hun Mitsubishi Pajero.
 
Miklos Kovacs, Lazlo Acs en Peter Czegledi strandden op een elfde plaats in hun Scania en waren de snelste van de trucks. Het Hongaarse trio was respectievelijk 10 en 15 minuten sneller dan het GAZ team van de Russen Boleslav Levitskllen Stanislas Dolgov die het haalden voor de MAN van het Belgisch trio Patrick Hillewaere, Nikolas Dejonckeere en Phillip Helewaut.
 
Ondanks de reeds vrij grote verschillen op de amper 23 km lange eerste speciale etappe is koersdirecteur René Metge formeel. "Het is aan de meet dat de prijzen worden verdeeld. De race is amper begonnen en vanaf woensdag 8 januari zullen de deelnemers de echte strijd aangaan met een etappe van 368 km en een speciale etappe van 329 km tussen Tarda en Mhamid. De overwinnaars van vandaag kunnen de verliezers van morgen zijn".

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op woensdag 8 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons