van der Horst

Africa Eco Race: Spanning blijft richting de finish

Tarek Mercedes Buggy - Patrick & Lucas Martin
Tarek Mercedes Buggy - Patrick & Lucas Martin
De Negende etappe en de voorlaatste in Mauritanië stond in het teken van vader en zoon Martin in de Mercedes Buggy die hun leidersplaats versterkten, mede door 15 minuten straftijd voor de Hongaarse Scania van Kovacs, Acs & Czedkedi. Bij de Motoren won de Italiaan Lucci voor zijn landgenoot Botturi, die zijn voorspring wist te verdubbelen op de Noor Ullevelsater. 415 km hadden de deelnemers voor de boeg in de negende etappe van de Africa Eco Race.
In de samengevoegde categorie auto’s, trucks & SSV’s gaat, na de duik in het klassement van het Belgische Gregoor Racing, alle aandacht nu uit naar het duel tussen de Tarek Mercedes Buggy van de Fransen Patrick & Lucas Martin en de Scania van het trio Kavacs, Acs & Czedkedi. Nadat de Fransen reeds eerder in de rally een straftijd van 15 minuten kregen was het nu de beurt aan de Hongaarse Scania om een kwartier straftijd te krijgen na het missen van een Waypoint. De bordjes hangen nu gelijk en de familie Martin mag de tiende etappe starten met een voorsprong van 21 minuten op de Hongaarse truck.
Het Belgische trio Bouwens, Bierboom & Driesmans, die eergisteren uitgeteld in de touwen hingen en een mogelijke overwinning in rook zagen opgaan, reden opnieuw een knappe rit met een zevende plaats en net voor de Polaris van landgenoot Geoffroy Noël de Burlin. Deze laatste is nu met een zevende plaats algemeen de best genoteerde landgenoot, net voor Noël Essers die twee plaatsen verloor en momenteel achtste staat.  

Bij de motoren hadden de Italianen Botturi en Lucci het op een akkoord gegooid. Boturri wou zijn voorsprong op de Noor Ullevalseter verder uitdiepen, terwijl Lucci de derde plaats van de Brit Poskitt terug trachtte te veroveren. Helaas raakten de twee mannen na 10 km de weg kwijt en reden ze er 8 km meer over richting de finish. Ze zetten nog een zwaar eindoffensief in, maar daarbij kwam leider Botturi ten val (zonder erg) en mocht Lucci zijn kans gaan.
Desondanks won Lucci in extremis nog de lange rit voor Botturi terwijl Ullevalseter opnieuw een kleine opdoffer kreeg van twee minuten in de strijd om de zege. Missie dus deels geslaagd voor de Italianen gezien de Noor nu op vier minuten staat en Lucci de derde plaats opnieuw afsnoepte van de Brit Poskitt.

Foto: Africa Eco Race
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op vrijdag 17 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons