van der Horst

Africa Eco Race: Straftijd voor Belgische leiders

Africa Eco Race 2020 in Mauritanië
Africa Eco Race 2020 in Mauritanië
De zevende etappe van de Africa Eco Race is achter de rug. Deze werd verreden in het hart van Mauritanië met een stevige duinenetappe en 477 km tegen de chrono. De Belgische leidende Iveco van Bouwens kreeg een straftijd van 15 minuten, maar de reden waarom is niet duidelijk.
Winst was er bij de motoren voor Paolo Lucci op Husqvarna voor zijn landgenoot en ex winnaar Botturi en de Noor Ullevalseter. Botturi blijft op kop maar heeft nog steeds geen geruststellende voorsprong op de Noor Ullevalseter, die volgt op vier minuten. De Brit Poskitt verloor een half uur en meteen ook zijn derde plaats aan Lucci. Botturi of Ullevalseter? Een van deze twee motards zal deze editie kunnen bijschrijven op zijn palmares. 

Bij de auto's, trucks & SSV's behaalde de Iveco van Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesman zijn vierde dagzege, maar zij kregen nadien 15 strafminuten aan de broek. Ook de Tarek Mercedes van Patrick en Lucas Martin kreeg een straftijd van 15 minuten, waardoor de zege naar de Scania ging van de Hongaren Miklos Kovacs, Lazlo Acs en Peter Czegledi. Het is momenteel niet duidelijk waarom deze equipes een straftijd kregen.

Deze situatie maakt het uiteraard opnieuw zeer spannend voor de eindzege. De Belgen staan nog steeds aan de leiding, maar hebben nog een bonus van amper 3min40sec op hun Hongaarse vrienden, terwijl de familie Martin derde staat op dik 7 minuten. Essers staat nog steeds vierde, maar met een achterstand van 3u25min.

Foto: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Africa Eco Race op woensdag 15 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons